Afbeelding
Foto:

Gemeenten willen beste starters waarderen met prijs

HENGELO - Het gaat als een tierelier met de landelijke economie: we horen overal positieve verhalen en ook bij startende ondernemers heerst een groeiend vertrouwen in de toekomst van hun bedrijf. Twente is een mooie voedingsbodem voor innovatieve nieuwe producten en diensten. Om startende ondernemers een stukje waardering te geven, reiken Hengelo, Borne en Hof van Twente ook dit jaar weer de Startersprijs Midden-Twente uit.

De drie gemeenten ontvingen maar liefst 40 aanmeldingen dit jaar. De jury was dan ook aangenaam verrast over de kwaliteit van de inzendingen. Om tot een goed afgewogen short list te komen legde de jury ook diverse bedrijfsbezoeken af. De jury bestaat uit ondernemers: Pieter Bebseler van Galvano Hengelo, Hans Raamhuis van de Rabobank Centraal Twente, Gerben Lievers van Team Nijhuis, Tijn Leusink van Jumbo supermarkten en Ilse Visscher van Wijngaard Hof van Twente.

Finalisten
De finalisten die de jury koos zijn vijf bijzonder diverse bedrijven met ieder een eigen verhaal. In Hengelo is de Huisartsenassistentie Twente genomineerd. In Borne de bedrijven Danceworkx Studio en De Keukenbaas en voor Hof van Twente, Hexapoda en IMH Twente.

Huisartsenassistentie
Huisartsenassistentie Twente is precies wat u denkt: een jong en energiek bedrijf dat huisartsenposten in de regio ondersteunt met tijdelijk personeel. Wanneer een dokter of apotheker een ervaren assistent nodig heeft kunnen zij personeel inzetten. Zo blijft de continuïteit in de praktijk gewaarborgd.

Prijsuitreiking
Op maandagavond 12 november zal de winnaar bekendgemaakt worden. De uitreiking van de Startersprijs Midden Twente vindt plaats bij het Starterscafé in Schouwburg Hengelo. De prijs is een initiatief van de gemeenten en de Rabobank Centraal Twente in samenwerking met de Regionale Organisatie Zelfstandigen. Voor de gemeenten is het ondersteunen en stimuleren van startende ondernemers een belangrijk thema. De kleine bedrijven kunnen namelijk uitgroeien tot grote spelers.