Afbeelding
Foto:

Diverse bluesbands uit binnen- en buitenland op de Blues Night Hengelo

HENGELO - Op vrijdag 12 oktober staat het centrum van Hengelo in het teken van de blues, dan treden er op vijftien locaties in het centrum bluesbands uit binnen- en buitenland op.

Dit jaar wordt de Blues Night Hengelo voor het eerst georganiseerd door Schouwburg Hengelo, Stichting In Wording en Horeca Hengelo. Om 20:00 zal de avond worden geopend door de Leif de Leeuw Band in de Schouwburg Hengelo. Hun repertoire zal die avond in het teken staan van de Allman Brothers Band waarbij verschillende klassiekers aan bod komen als 'Midnight rider' en de Top Gear-tune 'Jessica'.

Zelf samenstellen
De andere 14 locaties zijn diverse horeca gelegenheden in Hengelo waar elk een andere bluesact te beluisteren zal zijn. Zo zal de Amerikaanse bluesgitarist Nathan James in De Tapperij spelen. In 2007 won deze de International Blues Challenge in Memphis en daarna was hij samen met diverse grote namen uit de blueswereld te zien. De avond wordt om 12 uur afgesloten door bluesband Grim Tim in De Nul. De band was vorig jaar te zien op het hoofdpodium van het BAM! Festival en wordt gekenmerkt door een ruige sound. Elke band zal tweemaal op hun locatie optreden zodat men gemakkelijk een eigen avondprogramma samen kan stellen.

Kaarten
In de voorverkoop kunnen passe-partouts worden gekocht voor €10,00. Deze zijn verkrijgbaar bij alle deelnemende horeca, Schouwburg Hengelo en platenzaak Popeye. Wanneer men kaarten koopt bij Schouwburg Hengelo gaat dit in de vorm van kaarten voor het concert van de Leif de Leeuw Band, deze kaarten fungeren tevens als passe-partouts voor de gehele Blues Night. Passe-partouts op de avond zelf kosten €12,50. Meer informatie over de Blues Night en het programma? Kijk op bluesfestivalhengelo.nl.