Afbeelding
Foto:

DeBroekriem helpt werkzoekenden

HENGELO - De economie trekt weer aan en ook de vraag naar personeel groeit door. Maar niet iedere werkzoekende kan even makkelijk werk vinden. Er zijn veel initiatieven om hen hierbij te helpen. Zo ook DeBroekriem; een landelijke vrijwilligersorganisatie die onder meer sollicitatieworkshops en netwerkbijeenkomsten organiseert.

Eén van de initiatiefnemers is de 42-jarige Wendy Wessels. Zij is momenteel zelf ook werkloos en zet zich in als vrijwilliger om bijeenkomsten in Hengelo te organiseren. Zij werd deze maand bij een landelijk congres van DeBroekriem uitgeroepen tot 'beste eventmanager van de maand'.? Een mooie verrassing voor Wendy; dat haar vrijwilligerswerk opgemerkt werd. De afgelopen tijd organiseerde Wendy diverse workshops en bijeenkomsten voor andere werkzoekenden in Hengelo. "Vorige maand organiseerde ik bijvoorbeeld een training waarin we handvatten kregen om de weerstand die je als sollicitatie kan voelen om te buigen. Ook organiseerde ik onlangs een netwerkwandeling en een gave LinkedIn-training waar mensen bruikbare tips deelden."

Van burn-out naar werk
Wendy raakte in een burn-out en na re-integratie bleek er geen passende functie meer binnen de organisatie. Zij zit nu zelf ook met een puzzel; bijvoorbeeld of zij iets anders gaat doen na omscholing. Wendy Wessels zoekt nu een baan als tekstschrijver of als projectleider in de communicatie, maar dat is niet altijd even makkelijk. "Om op te vallen bij werkgevers is inzet gevraagd en moet je je goed kunnen inleven in de behoefte van de organisatie waar je solliciteert." Opvallen, dat is wat Wendy doet met haar vrijwilligerswerk. Ondanks dat ze bij de prijsuitreiking 'een stille kracht' werd genoemd, is ze erg actief door artikelen te schrijven en bijvoorbeeld zichtbaar te zijn op LinkedIn. Wendy werkt in Hengelo samen met Mischa Veldhuis en Denise Beerents, deze twee collega's zitten ook tussen twee banen in en grijpen vrijwilligerswerk aan als opstap naar een betaalde baan. Sinds een jaar organiseert Stichting DeBroekriem netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden uit Hengelo. "In Hengelo is er behoefte aan de diensten van DeBroekriem, ik ben dan ook blij dat we als gemeente samenwerken met dit burgerinitiatief", aldus wethouder Mariska ten Heuw. Kijk voor meer informatie over de bijeenkomsten en workshops ook op: www.debroekriem.nl