Afbeelding
Foto:

Cursus MagiX videomontage

BORNE - Wil je die vakantiefilms nu eindelijk eens gemonteerd hebben? Dan biedt de Videoclub Borne wellicht de oplossing! De Videoclub Borne geeft hiervoor de Magix videomontage beginners cursus.

Met de cursus videomontage MagiX behandelen zij alle fasen van de montage: het inlezen van het opgenomen filmmateriaal, het eigenlijke monteren van beeld en geluid, het toepassen van beeldovergangen en effecten, het toevoegen van titels en muziek en het exporteren naar bestanden of naar DVD/Blu-Ray disc.

Beginners
De cursus richt zich specifiek op beginners, je hoeft dus geen ervaring te hebben met het programma. MagiX werkt op de (meest gangbare) Windows computers en is relatief goedkoop om zelf aan te schaffen. Naast de cursus kun je ook aansluiten bij de praktijkgroep Monteren, de techniek (op de woensdagavonden in de oneven weken). Wil je liever met een Apple aan de slag, kijk dan eens naar de FCP-X cursus en Apple gebruikersgroep.

Cursus
De cursus zal bestaan uit 5 lessen op de donderdagavond, van 20:00-22:00 uur en wordt gegeven door clubleden Gerrit Hemeltjen, Henk Visscher, Gerard Semmekrot en Joke van Hierden. De 5 MagiX avonden starten op 18 oktober (en zijn daarna om de 2 weken). De locatie is De Fontein, Twijnerstraat 6 in Borne (achter de Baptistenkerk). De prijs bedraagt 57,50 euro voor de gehele cursus (5 avonden). Deze prijs is opgebouwd uit €20 specifiek voor de cursusavonden (inclusief consumpties en hands-out) en €37,50 voor het half-seizoens VCB lidmaatschap. Behalve de cursusavonden, kun je daarvoor ook nog de wekelijkse club- en praktijkavonden bezoeken. Kijk voor meer informatie op de website: www.videoclubborne.nl