Afbeelding
Foto:

Inzameling voor kattenverblijf

OLDENZAAL - Het aantal zwerfdieren blijft toenemen in Oldenzaal. Het huidige kattenverblijf wordt te klein en is dringend aan vervanging toe. Het is de wens om volgend voorjaar een nieuw, duurzaam verblijf te realiseren voor zwerf- en afstandskatten.

Het plan kost veel geld en is alleen haalbaar met financiƫle steun van derden. De stichting heeft inmiddels een groot aantal partijen benaderd met het verzoek om de bouw financieel te ondersteunen, maar doet de komende weken ook een beroep op de inwoners van Oldenzaal en omstreken voor een financiƫle bijdrage. Er is gestart met een inzamelingsactie op de FaceBookpagina.

Veel dieren
Jaarlijks worden er ruim 200 katten opgevangen. 67% van deze katten zijn door de eigenaar aan hun lot overgelaten en zwervend op straat aangetroffen. Recent was er nog sprake van een zeer schrijnend geval, waarbij twee katten in een dichtgeplakte doos zonder water en eten zijn achtergelaten onder een viaduct in Oldenzaal. Met deze katten gaat het gelukkig weer goed, omdat zij liefdevol zijn opgevangen en verzorgd door de stichting. Van de dieren is afstand gedaan door de eigenaar, omdat zij door omstandigheden niet meer voor hun kat konden of wilden zorgen. Helaas wordt slechts 7% van de katten herenigd met de eigenaar. Vanwege het nog immer toenemende aantal zwerfdieren in de gemeente Oldenzaal zal de capaciteit van het huidige verblijf op korte termijn onvoldoende zijn. In de zomer is het al nijpend, vanwege de piek met jonge kittens. Het huidige kattenverblijf is in 2007 als noodvoorziening (blokhutten) gebouwd voor de duur van 5 jaar. Het huidige verblijf is erg gedateerd, vergt jaarlijks erg veel onderhoud en is in de winter erg koud voor de dieren. Kijk voor meer informatie over de inzameling op www.docoldenzaal.nl.