Meyer Chaffaud

HENGELO - Dansgezelschap Meyer-Chaffaud is op woensdag 17 oktober vanaf 20.00 uur te zien in Schouwburg Hengelo. Kaarten kosten 18,50 euro. Kijk op: www.schouwburghengelo.nl

Dansers zijn magiërs die spelen met tijd, ruimte en emoties. Met hun lichaam zijn ze in staat tot prestaties die niet onderdoen voor die van een topatleet. Ze zijn ánders dan wij, het publiek in de zaal. Toch? Ontdek de mens achter de danser. In het imponerende en tegelijkertijd intieme 'SOUL #2 Performers' halen choreografen Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud de dans en dansers van hun voetstuk, zónder de kunst met een grote K voor je ogen uiteen te laten spatten. Geniet van prachtige dans én neem een kijkje in de ziel van top-performers uit verschillende generaties, waaronder David Krugel (voormalig Nederlands Dans Theater 3) en Claire Hermans (genomineerde Piket Kunstprijzen 2017). Maak u op voor een van de meest bijzondere voorstellingen van dit seizoen.
Ikarai - MUHAMMAD,

Een legende komt tot leven

HENGELO - Ikarai - MUHAMMAD, een legende komt tot leven. Donderdag 18 oktober vanaf 20.00 uur in Schouwburg Hengelo. Kaarten kosten 17,50 euro / Jeugd/CJP: 7,50 euro.

Het podium wordt omgebouwd tot boksring en Ikarai neemt het publiek mee in het verhaal van bokslegende Muhammad Ali. Een spannend gevecht tussen klassiek, jazz en audiofragmenten van 'The Rumble in the Jungle' en Ali's wervelende speeches. Het epische gevecht tussen bokslegende Muhammad Ali en George Foreman in 1974 in Kinshasa, Zaïre, leent zich perfect voor een muziekscore: ritmisch, sierlijk maar met rake klappen.

Van Dik Hout

HENGELO - Donderdag 25 oktober is Van Dik Hout te zien in Schouwburg Hengelo. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten kosten 23,50 euro.

Al meer dan twintig jaar staat Van Dik Hout aan de top van de Nederlandse muziekindustrie met hun pure rock en poëtische teksten. Ook nu nog is Van Dik Hout een bepalende factor in de Nederpop. Met 'Het Beste Van' brengt Van Dik Hout o.a. hun grootste hits; 'Alles of Niets', 'Stil in mij' en 'Zij maakt het verschil' (Poema's) terug naar de Nederlandse theaters. Met een beleving zoals alleen Van Dik Hout dat kan!