Hersenen
Hersenen Foto:

Geheugen training voor senioren

OLDENZAAL - 'Als u ouder wordt, wordt alles minder. Behalve het vergeten: dat wordt meer'.

Is deze uitspraak op u van toepassing en heeft u moeite met het herinneren van bepaald zaken? Net zoals we lichamelijk meer beperkingen krijgen, neemt ook het vermogen van ons geheugen geleidelijk af. Op zich een normaal verschijnsel. Maar wist u, dat u uw geheugen kunt trainen? Uit onderzoek is gebleken, dat ouderen mentaal langer fit blijven als ze regelmatig aan geheugentraining doen. Alhoewel de werking van het geheugen een ingewikkelde kwestie is, kan iedereen zich oefenen in het beter onthouden en daarmee de hersenen actief te houden.

Cursus
In de cursus Geheugentraining leert u onder begeleiding van een docent de gevolgen van beperkt geheugenverlies een plaats te geven en op te vangen. Wij denken hierbij absoluut niet vanuit problemen of vanuit dementie, maar puur vanuit de normale achteruitgang van het geheugen. Net zoals u het lichaam tot op hoge leeftijd preventief kan trainen, is dit ook met het geheugen mogelijk. De cursus geheugentraining helpt u hierbij.

Deelname
De cursus wordt gegeven op maandag 15 en 29 oktober, 5, 12, 19 en 26 november en 3 en 10 december van 9.30 uur tot 11.30 uur, locatie Breedwijs, Helmichstraat 42b in Oldenzaal. Voor meer informatie of voor aanmelding kunt u bellen naar Impuls, tel. 0541-571414 of mailen naar Ria Heijdens, r.heijdens@impuls-oldenzaal.nl.

Lezing Genderdysforie

HENGELO - De week van 8-14 oktober is Coming Out Week in Hengelo. Wijkracht Academie organiseert samen met Gemeente Hengelo een (besloten) lezing over het thema genderdysforie, ook wel transseksualiteit genoemd.

Wat is genderdysforie precies, hoe wordt een diagnose gesteld bij (jonge) kinderen en hoe verloopt het verdere traject? De lezing is op 11 oktober van 16.00 – 18.00 uur in HeArtGallery, Drienerstraat 35 in Hengelo, is toegankelijk voor 30 personen en is met name bedoeld voor ouders die in hun gezin met genderdysforie te maken hebben of verwachten te krijgen. Aanmelden kan via academie@wijkracht.nl.