Afbeelding
Foto:

Einde voor Porsche-diesel

TWENTE - Het waren altijd al een beetje de ondergeschoven kindjes in Porsche's gamma: de diesels. Hoewel het voor sommige rijders best aantrekkelijk was om een Macan, Cayenne of Panamera op diesel te rijden, wil het merk nu toch echt af van de diesel.

Het is een trend die we de afgelopen jaren al zagen in de brede autobranche: diesels liggen onder vuur. Mede door strengere milieu-eisen waardoor zelfs relatief schone diesels niet meer in bepaalde binnensteden mogen komen. En ook Volkswagen's 'diesel-gate' was niet bepaald gunstig voor de vraag naar diesels.

Stille trom
De diesels lijken met stille trom te verdwijnen uit het gamma. In februari zette Porsche al een streep door de Diesel S Macan en ook de Panamera diesel (foto )werd eerder uit het assortiment gehaald. Porsche's geplande Cayenne met dieselmotor zal ook niet meer uitgebracht worden.

Ontwikkelingen
Porsche geeft als verklaring niet alleen de afgenomen vraag naar diesels op zich, maar ook de technologische ontwikkelingen waardoor met benzinemotoren en zelfs elektrische motoren steeds meer mogelijk is. Porsche zet dan ook liever meer in op elektrisch rijden; de dieselmotor past niet meer bij het high-tech imago dat het bedrijf graag wil cultiveren. Naar verwachting zullen meer merken deze stap zetten.