Afbeelding
Foto:

Samen investeren
in Hengelose binnenstad

HENGELO - De Hengelose binnenstad is volop in beweging. De economie trekt aan, ondernemers krijgen weer meer vertrouwen en ook de interesse voor activiteiten neemt toe. De gemeente Hengelo, Provincie en binnenstadspartners willen de komende jaren samen verder investeren.

De gemeente werkt samen met de Provincie Overijssel, Stichting Centrummanagement, Stichting Vastgoed en Hengelo Promotie aan het versterken van de binnenstad. Deze samenwerking is vastgelegd in een stadsarrangement, met een bijbehorende zak geld van 400.000 euro.

Samenwerking
Wethouder Gerard Gerrits en gedeputeerde Monique van Haaf benadrukken dat samenwerking belangrijk is om de uitdagingen aan te pakken. Het is geen geheim dat Hengelo kampt met relatief grote leegstand en grote concurrentie van winkelstad Enschede. Toch is er al op veel punten een positieve lijn ingezet. Het doel: samen de onderscheidende kracht van Hengelo benutten. "Je ziet dat ondernemers weer meer investeren. Dat is een goed teken, maar daarmee zijn we er nog lang niet.", benadrukte de wethouder. "De Enschedesestraat is nog maar het begin en ik ben blij dat we heel intensief samen met de Provincie Overijssel op gaan trekken."

Stadswerkplaats
De formalisering van het stadsarrangement markeerde tegelijk ook de opening van de Stadswerkplaats aan de Markt 8 en een nieuwe, overkoepelende website van de binnenstadpartners. Op de nieuwe site Hengelo.nu staat informatie over de activiteiten die de partners ondernemen om de binnenstad levendiger en aantrekkelijker te maken. Dit zijn dan dingen die voortvloeien uit het Actieplan Binnenstad, zoals de grootschalige make-over. Hengeloƫrs zullen immers veel gaan merken van deze plannen, waarbij ook overlast onvermijdelijk zal zijn. Door mensen actief deelgenoot te maken van de plannen willen de partners een positief draagvlak creƫren.

Succes elders
Deze brede aanpak met meerdere partners in combinatie met een fysieke aanwezigheid is elders ook al succesvol. Zo kent Oldenzaal de Stadsnoabers.