Afbeelding
Foto:

Nijverbij voor de heer Bert Scherphof

HENGELO - De Lambertuskermis wordt weer opgebouwd in de Hengelose binnenstad en traditiegetrouw is de heer Bert Scherphof daar ook aanwezig. Al vijftig jaar staat hij met zijn suikerwaar- en nougatkraam op de Hengelose kermis.

Daarom reikte burgemeester Sander Schelberg deze woensdag de Nijverbij aan hem uit. Bert Scherphof (72 jaar) staat al 52 jaar met zijn kraam op de kermis. Sommige jaren zelfs met 2 kramen. Ook heeft hij in het verleden andere attracties gehad. Scherphof is een begrip in de stad. Geen kermis is compleet zonder zijn zuurstokken, dropballen en zachte nougat. Dit jaar was hij voor de vijftigste keer op de Oranjekermis in Hengelo aanwezig; slechts twee keer wist hij geen plaatsje te bemachtigen.

Geschiedenis
Kermisman Toen Scherphof net 20 jaar was, nam hij de zaak over van een andere kermisexploitant. Hij is dus niet van origine een kermisman, maar door de jaren heen wel vergroeid geraakt met het vak. Zijn vrouw Roelie is ook werkzaam in de kermiskraam. Samen hebben ze Hengelo tientallen jaren voorzien van snoepgoed. Het was dan ook een mooie verrassing dat zij woensdag deze lokale prijs in ontvangst mochten nemen uit handen van de burgemeester, op de door hun zo geliefde Hengelose kermis.

Betrokken ondernemer
Ook deelt Scherphof snoepgoed uit in de verzorgingshuizen in Hengelo en laat hij snoepgoed achter bij de Voedselbank in Hengelo.