Afbeelding
Foto:

Veiligheidsavond voor Hengelose ondernemers

HENGELO - Maandagavond 24 september is in het City Hotel aan de B.P. Hofstedestraat een bijeenkomst voor Hengelose ondernemers over georganiseerde en ondermijnende criminaliteit.

Een actueel thema dat tijdens deze avond belicht wordt. Samen met het Platform Veilig Ondernemen Oost Nederland organiseert de gemeente Hengelo deze thema-avond. Burgemeester Schelberg verricht de aftrap. Het onzichtbare zichtbaar maken Een restaurant zonder klanten. De kapper of het autobedrijf dat overdag nooit open is. Een boerenschuur die wordt verhuurd en waarvan de ramen zijn afgeplakt. Zomaar een aantal voorbeelden van zaken die met georganiseerde criminaliteit en ondermijning te maken kunnen hebben. Criminelen maken vaak gebruik van de anonimiteit van bedrijven als dekmantel voor illegale praktijken. Goedwillende ondernemers kunnen hier ook het slachtoffer van worden. Het is daarom ook belangrijk om de waarschuwingssignalen te herkennen en zo te voorkomen dat u mogelijk betrokken raakt bij criminaliteit.

Goede informatie
Tijdens deze bijeenkomst gaan we verder in op dit thema waarbij aan de hand van voorbeelden uit de praktijk het 'onzichtbare zichtbaar' gemaakt wordt. Aanmelden Ondernemers kunnen zich gratis aanmelden door een e-mail te sturen naar veiligheid@hengelo.nl. De thema-avond 'Georganiseerde criminaliteit dichtbij' wordt gehouden in City Hotel Hengelo. B.P. Hofstedestraat 50. Dit is op maandag 24 september vanaf 18.30 uur. De avond is gericht op ondernemers.