KODAK Digital Still Camera
KODAK Digital Still Camera Foto:

Derde ronde project BoesCoolTuur van start

OLDENZAAL - De derde editie van BoesCoolTuur is deze week van start gegaan. Maandag werd op basisschool de Wendakker de eerste folder overhandigd.

BoesCoolTuur is een kenningsmakingsproject voor cultuur, gericht op leerlingen van de basisschool. Doel is om de leerlingen zo veel mogelijk gelegenheid te bieden om kennis te maken met alle culturele uitingen en mogelijkheden die er zijn. De uitreiking maandag was extra feestelijk; kinderen en ouders konden op het schoolplein genieten van muzikaal en theatraal vermaak van de Kaliber Kunstenschool en Joliens Theaterhuis. Ook mascotte 'Boes' van BoesCoolTuur en BoesCoolFit was aanwezig en zorgde voor veel blije gezichten. Even na half 9 ontving intern cultuurcoördinator Mignon Stevelink in aanwezigheid van alle leerlingen de eerste folder met daarin onder andere een overzicht van het complete cursusaanbod.

Goedkope lessen
BoesCoolTuur is bedoeld om basisschoolleerlingen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de Oldenzaalse cultuursector. Voor €5,- kunnen kinderen 4 lessen meedoen aan een cursus. De folder met het cursusaanbod is maandag aan alle Oldenzaalse basisschoolleerlingen meegegeven.

Aanmelden
De leerlingen kunnen zich via www.boescooltuur.nl opgeven voor meer dan 40 verschillende culturele kennismakingscursussen die na de herfstvakantie van start gaan. Het project was afgelopen jaar bijzonder succesvol.