Afbeelding
Foto:

Boekelosebrug half jaar later open dan verwacht

HENGELO - De nieuwe Boekelosebrug gaat helaas later open dan aanvankelijk geschat. De werkzaamheden duren naar schatting een half jaar langer.

Volgens de gemeente is de oorzaak van de vertraging met name dat het ontwerp-traject voor de nieuwe brug langer duurde dan aanvankelijk gedacht. Ook het feit dat er onverwacht een bodem- en grondwaterverontreiniging gevonden werd leverde de nodige vertraging op voor deze werkzaamheden. De gemeente en aannemer Dura Vermeer stellen alles in het werk om de brug uiterlijk op 1 juni 2019 te kunnen openen.

Omleiding
De al eerder ingestelde omleidingsroutes via de Oelerbrug en Boortorenweg blijven dus ook de komende tijd van start. Momenteel is tot en met vrijdag 9 november ook de Breemarsweg afgesloten, in het kader van de reconstructie voor deze weg. Hier komt nieuw asfalt op de rijbaan en en fietspaden en er komt nieuw straatwerk. Daarnaast zal het bestaande riool schoongemaakt en versterkt worden. Zo krijgt het riool een kunststof kous die moet zorgen voor minder schade of invloeden aan de buizen. Kortom, met al deze grotere werkzaamheden is het even behelpen qua de bereikbaarheid.

Herkenbaar gezicht
De nieuwe Boekelosebrug vormt een mooie verbinding als onderdeel van de Laan van Zuid, die een verbinding gaat vormen tussen het Centraal Station, via de Diamantstraat en Haaksbergerstraat, uiteindelijk aansluitend op de A35. De brug krijgt daarom ook een wat aantrekkelijker uiterlijk dan de meeste functionele bruggen; met een bijzondere vorm en lichtelementen.

Hinder scheepvaart
Ook de scheepvaart moet rekening houden met hinder als gevolg van deze werkzaamheden. In de week van 29 oktober zal het nieuwe wegdek 'ingevaren' worden. In het weekend van 2 tot en met 4 november is er daardoor geen scheepvaart mogelijk in het kanaal. Meer informatie over de afsluitingen en werkzaamheden is ook te vinden op de gemeentelijke website, www.hengelo.nl