Het groenste idee van Hengelo 2018

HENGELO - Om meer aandacht te vragen voor duurzaamheid en lokale groene initiatieven organiseert Stichting Groener Hengelo met de Groene Loper Hengelo het evenement 'Het groenste idee van Hengelo' op de dag van de Duurzaamheid. Deze tiende editie van de landelijke dag van de Duurzaamheid is op woensdag 10 oktober.

Vanaf 19.00 uur zullen in de Storkzaal, locatie de Gieterij 200 van het ROC van Hengelo verschillende inspirerende sprekers aan het woord komen en een drietal bokalen en een geldprijs worden uitgereikt. De prijsuitreiking bestaat uit drie onderdelen. De uitreiking van een geldprijs van 500 euro en een wisselbokaal voor het groenste idee van Hengelo 2018, de uitreiking van een wisselbokaal voor de meest duurzame inwoner van Hengelo en de uitreiking van een wisselbokaal voor de meest duurzame ondernemer van Hengelo. Winnaars ontvangen naast de bokaal een cadeaumand met duurzame producten. Het prijswinnende groenste idee en de meest duurzame inwoner/ondernemer worden gekozen door een onafhankelijke (expert)jury op gebied van duurzaamheid.

Help ook mee om Hengelo duurzamer en groener te maken. Inwoners van Hengelo kunnen tot en met 3 oktober via de website www.groenerhengelo.nl met behulp van een formulier hun groenste idee mailen. Stichting Groener Hengelo wil van het Groenste idee een jaarlijks terugkerend (gevarieerd) evenement van maken om zo de vele duurzame initiatieven die Hengelo rijk is meer in het zonnetje te zetten. Jaargang 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Fuldauerstichting, Het ROC van Twente en Noaber Bouw en is voor iedereen toegankelijk.