Afbeelding
Foto:

Rugby geen sport voor meisjes? Echt wel!

HENGELO - Van Rugby wordt vaak gedacht dat het een gevaarlijke sport is. Terwijl er niet meer blessures zijn dan in andere sporten. Het draait bij Rugby om Respect, Discipline en Kameraadschap.

Een van de bekendste uitspraken is: "Rugby is een beestachtige sport gespeeld door heren; voetbal is een herensport gespeeld door beesten." Rugby heeft dan ook een welverdiende reputatie op het gebied van wederzijds respect voor spelers, scheidsrechters en toeschouwers. "Ik voelde me vanaf minuut één welkom" vertelt Corlijne Mikkers. Zij is in oktober 2017 begonnen bij Rugbyclub Dragons. "ik ben als vrouw misschien zwaar in de minderheid maar het mag de pret niet drukken. Het is erg gezellig en ik doe gewoon mee met de heren en daar doet niemand moeilijk over."

Toegankelijk
Het is misschien geen sport voor mietjes maar toch toegankelijk voor iedereen. Het kan tijdens de wedstrijden erg hard en fanatiek aan toe gaan en wordt je gemotiveerd om beter je best te doen. Na de wedstrijd wordt er wel doormiddel van een erehaag van winnaars, de scheidsrechter en de verliezers gehuldigd. Rugby is hard maar fair. Het komt ook voor dat een van de partijen met te weinig spelers is. Dan krijgt dat team meestal gewoon een aantal spelers van de tegenpartij. De liefde voor het spel is groter dan om met grote cijfers te winnen. Iedereen wil gewoon een leuk potje Rugby spelen en dat is gewoon veel leuker als je evenveel spelers hebt.

Introductiecursus
Rugbyclub Dragons organiseert twee keer per jaar een introductiecursus om meer leden aan te trekken. Deze week begon de jeugdintroductie-cursus, maar instromen kan natuurlijk altijd. De Dragons hopen zeker nog meer moedige meiden én jonge kerels te vinden! Op 21 september starten de Dragons ook met een rugby-introductiecursus voor volwassenen.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden op info@rugbyclubdagons.nl. Meer informatie over rugbyclub Dragons is ook te vinden op: www.rugbyclubdragons.nl. Het cubhuis en het rugbyveld zijn te vinden aan de Pruisische Veldweg 77, 7552 AB in Hengelo.