Afbeelding
Foto:

'De zaak Carmen' in première Schouwburg

HENGELO - De nieuwe dansvoorstelling 'De zaak Carmen' gaat op vrijdag 21 september in première in de Schouwburg Hengelo. De voorstelling van de bekende choreografe Lonneke van Leth vertelt een spannend verhaal van de de klassieke opera Carmen.

'De zaak Carmen' kan met recht een echte dansthriller genoemd worden. Zoals men van Lonneke van Leth gewend is maakt ze prachtige verhalende en beeldende dans. Ook voor publiek dat niet bekend is met de danskunst belooft dit een zinderende, betoverende voorstelling te worden.

Klassiek opera
Het klassieke opera Carmen, waar de dansvoorstelling op gebaseerd is, gaat over een klassieke moord, een rechercheur die zich vastbijt in het verhaal en een minnaar. De muziek gecomponeerd door Maxim Shalygin wordt live uitgevoerd door musici van het New European Ensemble. De rol van rechercheur is voor Hugo Maerten. Voor deze bijzonder premiere wordt de dans uitgevoerd door zowel professionele dansers als een ensemble van dansamateurs en studenten uit de regio Twente. Vincent de Kooker is verantwoordelijk voor een groots en spannend decor dat deze voorstelling helemaal afmaakt.

Steun van provincie
De première van 'De zaak Carmen' in de Schouwburg Hengelo is mede mogelijk gemaakt door verschillende kunst- en cultuurfondsen. De provincie Overijssel leverde een bijdrage via Stichting 4 Oost en ook het Prins Bernard cultuurfonds en het Fransen Fonds hebben meegewerkt aan de realisatie van deze dansvoorstelling.