Afbeelding
Foto:

Modespektakel Hengelo begint bijna

HENGELO - Aankomend weekend vindt alweer de twintigste editie van het Modespektakel in Hengelo plaats. Behalve de bekende catwalk op zondagmiddag is het evenement nu uitgebreid naar de zaterdag zodat Hengelo nu een weekend in het teken staat van mode.

Bezoekers kunnen zich op zaterdag uitleven in de diverse winkels in Hengelo voor de nieuwste collectie en allerlei acties en aanbiedingen. Shoppers maken ook kans om een Floris van Bommel fiets te winnen en vinden in elke deelnemende winkel een eigen, uniek 'Spektakel in de winkel'. Uiteraard kan men genieten van een drankje en is er ook entertainment van theaterschool BARST in de binnenstad. Vanaf zaterdagmiddag 16.30 uur luiden we de Fashion Night in met een professionele modeshow en optredens van dansschool X-Dance. De Twentsche Bierbrouwerij heeft medewerking verleend voor het Food & Fashion plein. Verschillende winkels in de binnenstad zullen die avond tot 21.00 uur geopend zijn.

Catwalk en cosplay
Op zondag begint de grote catwalk om 13.00 uur voor de Lambertusbasiliek aan de Enschedesestraat. Tot ongeveer 17.00 uur zal de najaarscollecties van zo'n 40 ondernemers zal getoond worden door een 150 tal modellen. Her en der door de stad kan men kennismaken met het fenomeen cosplay, waarbij spelers zijn uitgedost in kostuums van superhelden, film- en gamepersonages of prinsen en prinsessen!