Shutterstock
Shutterstock Foto:

Gezinnen werken samen
aan verbeteren van gezondheid

HENGELO - Nederlanders eten vaak te veel en bewegen te weinig. Niet verrassend is overgewicht dan ook een groeiend probleem in ons land. Iets minder dan 49 procent van de volwassenen kampt met overgewicht; mannen iets meer dan vrouwen. Een brede coalitie van maatschappelijke partners wil hier nu verandering in brengen.

Hoewel het natuurlijk mooi is om individueel aan de gezondheid te werken, kan het zeker ook inspirerend zijn om dit met elkaar te doen. Daarom zet dit project in op het ondersteunen van gezinnen. Het gaat dan om gezinnen die willen werken aan gezond leven, maar eigenlijk iets meer steun nodig hebben om dit doel te bereiken. Zij kunnen in het najaar weer meedoen aan het gezinsprogramma "Gezond Gezin". Wijkracht en gemeente Hengelo zijn hiervoor een unieke samenwerking aangegaan met FC Twente Scoren met gezondheid, en het programma draaide dit voorjaar voor het eerst. Maar liefst 15 gezinnen met in totaal 28 kinderen werkten aan een gezonde leefstijl. Het programma bleek zó succesvol te zijn dat besloten is een nieuwe groep in de tweede week van september te starten.

Gezond Gezin
Het gezinsprogramma "Gezond Gezin" is een wekelijks programma waarin gezinnen bij elkaar komen om te sporten en bewegen, maar ook om ieders eigen talenten en dromen te ontdekken en zichzelf te ontwikkelen. Dit gebeurt 15 weken lang onder deskundige begeleiding vanuit Wijkracht, gemeente Hengelo en FC Twente Scoren in de wijk. Onderdeel van het programma zijn (sportieve) activiteiten, thema's/voorlichtingen van deskundigen over bijvoorbeeld voeding, en leuke FC Twente beloningen. Deze maand start een nieuwe groep. Op woensdagmiddagen vinden dan de sport- en spelactiviteiten voor het hele gezin plaats en op donderdagochtenden de bijeenkomsten voor ouders gericht op samen bewegen en themabesprekingen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie
Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie of aanmelden contact opnemen met: Alice Hammink, a.hammink@wijkracht.nl of 06-13294610.