Afbeelding
Foto:

Bijdrage voor nieuwe evenementen in Hengelo

HENGELO - Een leuke hoeveelheid evenementen is belangrijk om een binnenstad levendig te houden. Wanneer er altijd wel 'iets' te doen is, is een binnenstad een stuk aantrekkelijker voor bezoekers van binnen en buiten de eigen gemeente. Organisaties die een nieuw evenement op willen zetten kunnen hiervoor ook een financiële bijdrage krijgen.

In 2018 zijn er twee momenten waarop organisatoren van nieuwe evenementen een aanvraag voor een financiële bijdrage kunnen indienen. Voor deze aanpak is gekozen om organisatoren extra te attenderen op de mogelijkheid tot het aanvragen van een financiële bijdrage. Ook wordt het beschikbare budget op deze manier gelijk verdeeld over het jaar en zijn er dus ook nog middelen beschikbaar in het najaar.

Aanvragen
Op 1 maart werd de eerste aanvraagronde geopend en sinds 1 september is de tweede aanvraagtermijn opengesteld. Organisatoren die een nieuw evenement op willen zetten kunnen bij Hengelo Promotie tot 1 oktober een aanvraag indienen. Het is dus belangrijk om dit op tijd te doen. Hengelo Promotie is verantwoordelijk voor het evenementenbeleid en als uitvloeisel ook dit soort financiële bijdragen. Zo werden eerder ook al specifieke bijdrages verstrekt voor beeldbepalende evenementen en culturele evenementen in Hengelo.

Procedure
Op www.hengelopromotie.nl/werkwijze-financiele-bijdrage staat alle informatie rondom het aanvragen. Ook staan hier de aanvraagformulieren en criteria waar de evenementen aan moeten voldoen. De sluitingsdatum is 1 oktober 2018.

Hengelo Promotie
Iedereen die een evenement organiseert of wil gaan organiseren kan terecht bij Hengelo Promotie. Hengelo Promotie speelt een belangrijke rol bij het samenstellen van een samenhangend programma aan evenementen en heeft als doel de organisatie van evenementen te stimuleren en te ondersteunen.