Afbeelding
Foto:

Eerste editie van Oyfo LIVE!

HENGELO - Op zaterdag 8 september van 11.00 uur tot 16.00 uur vindt de eerste editie van Oyfo LIVE! plaats. Het nieuwe Hengelose Kunst & Techniekfestival waar van alles te zien, doen en beleven is.


Het is een open dag, zoals het publiek van Oyfo gewend was, maar dan geheel vernieuwd, met een veel bredere programmering. Net even anders. Eventmanager Bert Fransen: "Laat je verrassen en kom gewoon langs, we willen je graag ontmoeten en je zelf laten ervaren wat jij bij Oyfo kunt leren!"

Festivalterrein
Het festivalterrein van Oyfo LIVE! ligt tussen Oyfo Techniekmuseum aan de Industriestraat en het Oyfo kunstengebouw aan het Esrein. Het museum, met een verrassende programmering, is geopend en gratis toegankelijk in verband met de Open Monumentendag. In het kunstengebouw zijn de hele middag demonstraties dans, theater, muziek, beeldende kunst en techniek. Je kunt meedoen aan allerlei workshops en open lessen, je kunt muziekinstrumenten uitproberen en informatie krijgen over alle lessen, cursussen, workshops en schoolprojecten in seizoen 2018-2019. Buiten zijn podia met vele interactieve optredens en workshops dans en muziek. Ook zijn er optredens in het Petflessenpaviljoen dat momenteel op de parkeerplaats van het ROC staat. Verder zijn er pagodetenten met beeldende kunst, foodtrucks met lekkere dingen, straattheater en een Rad van Fortuin waar je leuke prijzen kunt winnen.

Cursistenexpositie
Op Oyfo LIVE! wordt, om 14.00 uur, ook de cursistententoonstelling 2018 "Oyfo Preview" geopend, een expositie van werken die in het afgelopen seizoen zijn gemaakt door cursisten beeldende kunst. Het thema is "meester en leerling". Dit houdt in dat naast werkstukken van cursisten ook docenten een kunstwerk exposeren. Een aantal cursisten zal worden gevraagd om iets te vertellen over de creatieve wisselwerking met hun docent en om iets te vertellen over het eigen werkstuk, bijvoorbeeld waarop het geïnspireerd is of hoe het tot stand is gekomen. Deze verhalen zullen te lezen zijn bij de desbetreffende werkstukken.

Houd www.oyfo.nl/live en de Oyfo social media in de gaten voor actuele info en het blokkenschema.