Afbeelding
Foto:

Vraag het kindpakket aan

HENGELO - Deze week hebben 591 ouders met een uitkering en schoolgaande kinderen een bijdrage gekregen van de gemeente Hengelo voor de schoolkosten. Dit geld komt uit het Kindpakket 2018-2019. Vanaf nu kunnen zij ook andere onderdelen uit het Kindpakket aanvragen.

Ook ouders met een laag inkomen uit werk hebben recht op het Kindpakket. Met het Kindpakket wil de gemeente voorkomen dat kinderen buiten de boot vallen, omdat ze het thuis niet breed hebben. Met het Kindpakket kunnen ze meedoen met leeftijdsgenootjes en krijgen ze dezelfde kansen. Andere onderdelen uit het Kindpakket zijn: een bijdrage voor sportieve en culturele activiteiten, zwemlessen, een fiets, een kledingbon, een identiteitskaart, een pc of laptop en het lidmaatschap voor de speel-o-theek. Op www.hengelo.nl/kindpakket staan de voorwaarden en meer informatie.

Aanvragen
Het aanvragen van het Kindpakket is dit jaar vereenvoudigd: ouders kunnen daarvoor snel en gemakkelijk het e-formulier gebruiken. De aanvraag voor ouders met een uitkering is iets anders dan de aanvraagprocedure voor ouders met een laag inkomen uit werk. Ouders met een uitkering van Werk en Inkomen hebben een brief gekregen over de automatische betaling van de schoolkosten. Bovendien krijgen alle ouders met een uitkering de kledingbon en het lidmaatschap voor de speel-o-theek automatisch toegestuurd. Ook ontvangen ze automatisch een brief waarmee ze gratis een identiteitskaart kunnen aanschaffen. De kledingbonnen ontvangen zij eind september. Daarvoor hoeven zij geen aanvraag voor het Kindpakket meer te doen. Een aanvraag is alleen nodig als zij dit jaar een bijdrage voor sportieve en culturele activiteiten, zwemlessen, een fiets of een pc of laptop voor hun kind(eren) willen ontvangen. Dat kan met het e-formulier op www.hengelo.nl/kindpakket. Ouders met een laag inkomen uit werk kunnen het Kindpakket ook aanvragen. Het gaat dan om een inkomen lager dan € 1.137 voor alleenstaande ouders en € 1.623 voor een echtpaar of samenwonend stel (netto bedragen per maand). Aanvragen kan met het e-formulier op www.hengelo.nl/kindpakket. Voor hulp kunnen ouders ook contact opnemen met de gemeente via telefoon: 14 074. Ouders die vorig jaar het Kindpakket hebben toegewezen gekregen, krijgen een bericht van de gemeente.