Afbeelding
Foto:

Expositie René van der Meulen bij de Pook

HENGELO - René van der Meulen ontleent zijn bekendheid in Beverwijk en omgeving voornamelijk aan zijn werk als fotograaf. Zijn werk als kunstenaar oogst echter ook al geruime tijd veel waardering. Waardering die zowel in zijn eigen woonplaats als ver daarbuiten gestaag groeit.


Als professioneel fotograaf wordt de Beverwijkse kunstenaar dagelijks met zijn neus op de realiteit - het haarscherpe fotografische beeld - gedrukt. Toch blijven er dramatische en emotionele gebeurtenissen over die niet met het oog van de camera te pakken zijn. In zijn schilderijen kan hij dergelijke ervaringen op zijn eigen wijze verbeelden.

Geen hinder
Van der Meulen is autodidact. Als schilder wordt hij niet gehinderd door enige opleiding en dat verklaart ook wellicht zijn werkwijze: zonder vooraf opgezet plan grijpt hij naar gemengde schilder- en tekentechnieken. Terwijl hij zich overgeeft aan het doek en worstelt met zijn materiaal, ontstaan de composities min of meer intuïtief; de kunstenaar laat zich inspireren door de emoties die gebeurtenissen bij hem oproepen. Van der Meulen maakt gebruik van acryl, olieverf, gouaches en verwerkt ook andere materialen in zijn werken, zoals fotomateriaal (collages).

De expositie is van 2 september tot en met 14 oktober te zien bij Galerie & Kunstuitleen de Pook aan de Deldenerstraat 77. Ze zijn donderdag tot en met zondag tussen 13.00 uur en 18.00 uur open.