Afbeelding
Foto:

Open Nederlandse Jeugdschaak Kampioenschap

BORNE - Sporthal 't Wooldrik is op maandag 6 augustus het strijdtoneel voor het Open Nederlandse Jeugdschaak Kampioenschap (ONJK). Het kampioenschap duren tot en met zaterdag 13 augustus en kent deelnemers uit heel Europa.

Zo'n 275 deelnemers uit allerlei windstreken zullen meedoen aan het open jeugdkampioenschap en strijden om de kampioenstitel. Zij worden ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieën zodat ze het opnemen tegen leeftijdsgenootjes. Het toernooi wordt voor de 44e keer in Nederland georganiseerd. In 27 van die keren was Twente de thuisbasis voor het kampioenschap en het is al de achtste keer dat het toernooi plaatsvindt in sporthal 't Wooldrik. De locatie is dan ook bekend terrein voor de doorgewinterde schakers en leent zich perfect voor dit soort evenementen.

Gezellig toernooi
Behalve het bijwonen van de spannende en vooral gezellige wedstrijden is er ook de mogelijkheid om zelf recreatief een potje te schaken of zich uit te leven met bijvoorbeeld tafeltennis. Ook wordt er een winkeltje uitgestald waar je allerlei schaakbenodigdheden kan aanschaffen. Andere sportverenigingen in de nabije omgeving hebben eveneens evenementen gepland rondom het schaaktoernooi. De Bornse Voetbalvereniging (BVV) organiseert op donderdag 9 augustus een voetbaltoernooi, en ook het zwembad en de grote speeltuin Kids City zijn binnen handbereik voor de deelnemers.

Inschrijven voor deelname is nog mogelijk. Dit kan via www.onjk.nl.