Afbeelding
Foto:

Hengelo viert de zomer
met gezellig zomerfestival

HENGELO - Wie deze vakantieperiode thuis blijft in Hengelo, hoeft zich zeker niet te vervelen. Hengelo pakt namelijk groots uit om de zomer tot een spektakel te maken. Er zijn volop activiteiten om bezoekers naar de binnenstad te trekken én zelfs een heuse 'Zomerburgemeester'.

Tot en met september is de eerste editie van dit nieuwe Zomerfestival Hengelo. Middelpunt van deze activiteiten is het echte stadstrand op het Schouwburgplein; onder de noemer Strand074. Op alle woensdagmiddagen wordt dan een leuke kinderactiviteit gehouden. De gemeente Hengelo, Hengelo Promotie en Stichting Centrummanagement Hengelo organiseren het Zomerfestival. De partijen willen gedurende de werkzaamheden die de komende jaren vanuit het Actieplan Binnenstad worden uitgevoerd, zorgen voor meer evenementen en activiteiten in de binnenstad. Dit Zomerfestival is daarvan het eerste voorbeeld. Samen met de bekende en gerenommeerde evenementen zoals Heerlijk Hengelo, Modespektakel, Kids@thePark en de Lambertuskermis is het daardoor deze hele zomer feest in de binnenstad. Daarnaast is er ook van alles te doen op andere plekken in de stad, zoals Sins of Ibiza, het Cultuurpodium Houtmaat en de Volksfeesten Oele.

Volop genieten
Elke woensdagmiddag is er een leuk kidsevent. Woensdag was al een game-evenement, met de komende tijd nog meer leuke activiteiten rondom dans, sport, een voetbaltoernooi met FC Twente, kids-beachparty en een springkussenfestival. De hele maand augustus is er een echt stadsstrand op het Schouwburgplein. Alle activiteiten en meer informatie staat op www.hengelopromotie.nl/zomerfesitval. Of via Facebook en Instagram #zomerfestivalhengelo. Tijdens de zomerperiode is burgemeester Sander Schelberg op zoek naar een goede vervanger: de Zomerburgemeester! Hengeloërs die onder de 18 jaar zijn, actief op social media én die de komende maanden veel in Hengelo zijn worden van harte uitgenodigd om te solliciteren. Zij kunnen een leuk filmpje, vlog of foto én enthousiast verhaal sturen naar info@hengelopromotie.nl, of delen via #zomerfestivalhengelo op Facebook of Instagram. De Zomerburgemeester mag als VIP bij alle leuke en mooie evenementen aanwezig zijn.