Afbeelding
Foto:

Henk Passies nieuwe trainer voor Loopschool Slangenbeek

HENGELO -Loopschool Slangenbeek heeft op dinsdag 24 juli afscheid genomen van trainer, Teije van der Velde. Deze ervaren hardloper was 17 jaar, samen met zijn vrouw en dochter, de bevlogen trainer voor hardlopers uit Slangenbeek en omstreken.

De laatste training werd over en om het vliegveld Twente onder tropische omstandigheden gehouden. Na afloop werd onder het genot van een kop koffie met krentenwegge teruggekeken en nagepraat bij Restaurant Kleinsman. Daar konden de leden ook kennismaken met de nieuwe trainer, Henk Passies uit Borne.

Hardlopen
Teije wilde het al een tijd wat rustiger aandoen. Binnenkort stopt hij met werken en gaat hij met pensioen. Een mooie gelegenheid om ook te stoppen met de Loopschool. Volgens de leden was hij er altijd en meldde hij zich zelden af. Zelfs als hij geblesseerd was, verzorgde hij de training. Desnoods op de fiets. Teije bedankte zijn vrouw Harriette en dochter Miriam voor hun steun. Met het toenemen van het aantal leden van de loopschool, gingen ook zij trainingen verzorgen. "Op een bepaald moment draaide alles om hardlopen binnen het gezin", aldus Teije. Teije is blij met de voortzetting van de Loopschool. "We denken dat we in Henk Passies een goede opvolger hebben gevonden".

Fit met Passie(s)
Henk Passies is een ervaren hardlooptrainer en komt uit Borne. Toen hij hoorde dat Teije wilde stoppen met de loopschool heeft hij zich direct gemeld. Passies: "Het klikte meteen, ook met de groep. Iedereen was direct enthousiast dat er een opvolger was." Passies zal de loopschool voortzetten onder de naam Fit met Passie. Heel veel blijft hetzelfde, zoals de vertrekplaats, het wijkcentrum Slangenbeek, en de vertrektijden, dinsdag en woensdag om 19:15 uur. Passies bruist van nieuwe ideeën, maar zal die geleidelijk introduceren. Een van de ideeën is de start van een beginnersgroep voor lopers uit Slangenbeek, Dalmeden en Bornsche Maten. Belangstellenden kunnen voor nadere informatie contact opnemen met Henk Passies, telefoon 06-83965445, e-mail henkpassies@hetnet.nl.