Afbeelding
Foto: Marjo Mulder

Bezoek de heemtuin tijdens open zondagen

HENGELO - In de heemtuin in het Weusthagpark, van Alphenstraat 15a, 7556 JT in Hengelo (achter de Hengelose combibaan), is op dit moment veel te zien en te beleven. Tijdens de open zondagen in augustus is er speciale aandacht voor de bomen in de heemtuin.


De heemtuin huisvest veel bijzondere bomen die allen een eigen verhaal hebben. Ken je het Geelhout bijvoorbeeld al? En de Honingboom? De warme, droge zomer heeft er voor gezorgd dat veel vruchten en zaden eerder rijp zijn dan normaal. Er is op dit moment dan ook veel te zien in de heemtuin: prachtige kleuren en bijzondere vormen. Ook valt er genoeg te vertellen over de heemtuin op dit moment en de gebeurtenissen daar. Zo hebben de roeken en kauwtjes de kans gekregen om de overrijpe graanveldjes leeg te eten vorige maand. Een resultaat van de warme, droge zomer die we momenteel beleven. De heemtuin geeft goed weer welke invloed dit weer heeft op de natuur.

Open zondagen
De open zondag zullen in het teken staan van bomen, zaden en vruchten. Maar ook de bloemenpracht waar de heemtuin om bekend staat is natuurlijk te bezoeken. De vrijwilligers van de heemtuin vertellen bezoekers graag over alles wat er te zien is om hun heen. Kinderen kunnen zich tijdens de open zondagen vermaken met leuke, kleine opdrachten en kleurplaten. Daarmee zijn deze middagen leuken voor jong en oud. De jongste bezoekers beleven van alles in het beleefbos naast de heemtuin. Hier gebeurt elke dag wel iets, en elke dag iets anders! De heemtuin kent de hele maand augustus open zondagen, deze zijn te bezoeken van 13.00 tot 16.00 uur.

Over IVN
De heemtuin is onderdeel van IVN Natuureducatie. IVN zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen ze door de natuur in de harten van mensen te brengen. Ze laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN Hengelo doet dit met cursussen, wandelingen, educatieve activiteiten, Heemtuin, Beleefbos en Landschapsonderhoud Weusthag IVN: beleef de natuur!