Afbeelding
Foto:

Excursie spoorfietsen van Landschap Overijssel

TWEKKELO - Fiets je mee over het spoor? Donderdagmiddag 2 augustus organiseert Landschap Overijssel een spoorfietsexcursie bij Twekkelo. Een leuke tocht over het oude spoor tussen Hengelo en Twekkelo, aangevuld met een wandeling. Een hele beleving! Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Stap op de spoorpedalen en fiets mee over het spoorfietspad bij Twekkelo. Een oud spoor waar vroeger de stoomtreinen van de GOLS en de goederentreinen van de AKZO over heen reden. Nu kun je er met speciale fietsen over heen fietsen.

Fietsen en wandelen
Na de fietstocht verkennen we te voet de omgeving van Twekkelo. U loopt langs akkers en weilanden, geniet van mooie doorkijkjes terwijl de gids vertelt over bijvoorbeeld de zoutwinning. Ook de planten en dieren die er leven komen aan bod, met onder andere speciale aandacht voor insecten als libellen, dagvlinders, zweefvliegen en waterjuffers. Na afloop van de wandeling keer je met de spoorfiets weer terug naar het beginpunt.

Praktische informatie
De excursie Spoorfietsen Twekkelo is donderdag 2 augustus. Meld je vooraf aan via de website www.landschapoverijssel.nl of bel 0529-40 17 31. Na je aanmelding ontvang je meer informatie over de startlocatie. Bijdrage voor de activiteit is €2,50 per persoon (€5,00 voor niet-donateurs). Graag ter plekke contant voldoen. Kijk voor meer informatie over deze en andere activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl.

Prachtig Overijssel
Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op www.landschapoverijssel.nl.