Afbeelding
Foto:

Nieuw cultureel festival Oyfo LIVE!

HENGELO - Op zaterdag 8 september van 11.00 tot 16.00 uur is de eerste editie van Oyfo LIVE! Het nieuwe Hengelose Kunst & Techniekfestival van Oyfo, waar van alles te zien, doen en beleven is. Het is een open dag, zoals men van Oyfo gewend was, maar dan geheel vernieuwd, met een bredere programmering. Het publiek is van harte welkom. Het evenement is gratis toegankelijk. Meer info over de programmering binnenkort op www.oyfo.nl

Op het festivalterrein tussen Esrein 9 en Industriestraat 9 staan een aantal podia met interactieve optredens/workshops dans en muziek, tenten met beeldende kunst en foodtrucks met lekkere dingen. In en om locatie Esrein zijn overal workshops en demonstraties en men kan informatie krijgen over het uitgebreide cursusaanbod dans, theater, muziek, beeldende kunst, techniek en informatie over schoolprojecten. Er is een afwisselende muziekprogrammering in het techniekmuseum, waar het ook Open Monumentendag is.

Tentoonstelling
Op deze dag wordt, om 14.00 uur, de cursistententoonstelling "Oyfo Preview" geopend. Een expositie van werken die in het afgelopen seizoen zijn gemaakt door cursisten beeldende kunst. Het thema is "Meester en leerling". Dit houdt in dat naast werkstukken van cursisten ook de docenten een kunstwerk exposeren. Een aantal cursisten zal worden gevraagd om iets te vertellen over de creatieve wisselwerking met hun docent en om iets te vertellen over het eigen werkstuk, bijvoorbeeld waarop het geïnspireerd is of hoe het tot stand is gekomen. Deze verhalen zullen te lezen zijn bij de desbetreffende werkstukken.