Scootmobielers veilig op pad na cursus

OLDENZAAL - Een scootmobiel is een zeer handig hulpmiddel voor je mobiliteit, zeker wanneer je een dagje ouder bent. Maar de scootmobiel is niet geheel zonder gevaar. Veel gebruikers zijn motorisch wat minder vaardig, de reactiesnelheid ligt lager en ook de kennis van verkeersregels is weggezakt. Om hen hierbij te helpen wordt in september ook een nieuwe scootmobieltraining gehouden.

De training in september is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met Impuls en de gemeente. De trainingen omvatten diverse onderdelen. Naast het opfrissen van de verkeerskennis oefenen de deelnemers ook lastige situaties en doen ze vaardigheidsoefeningen op de eigen scootmobiel. Ook hulpmiddelen en tips voor veilig scootmobielgebruik komen aan bod. De kosten voor deze training zijn 7,50 euro per persoon. Deelnemers ontvangen dan ook de brochure 'RijWijzer met uw Scootmobiel, ter waarde van 6 euro. Dit boek beschrijft op duidelijke wijze de verkeersregels. De cursus is geen overbodige luxe; scootmobielers zijn helaas oververtegenwoordigd bij dodelijke ongevallen.

Aanmelden
Inwoners die mee willen doen met de training kunnen zich aanmelden bij de gemeente via 0541 - 58 81 11 of via email, info@oldenzaal.nl, onder vermelding van 'Scootmobieltraining', uw naam, adres, telefoonnummer en emailadres. U ontvangt dan de datum, tijd en locatie van de training.