Afbeelding
Foto:

Computercursus bij Bibliotheek Hengelo

HENGELO - Speciaal voor mensen die moeite hebben met het omgaan met de computer en het digitaal regelen van belangrijke zaken is er de computercursus bij Bibliotheek Hengelo. Met "Iedereen digitaal vaardig" wil de bibliotheek mensen helpen die digibeet zijn, dit zijn er waarschijnlijk een miljoen in heel Nederland.

Tegenwoordig gebeurt heel veel digitaal. Niet alleen contact via e-mail of sociale media, maar ook het invullen van de belastingaangifte met behulp van je Digi-D. Het niet beheersen van deze vaardigheden kan daarom een groot probleem vormen. De cursus "Iedereen digitaal vaardig" is er voor iedereen, ongeacht het niveau. De cursusleiders zetten zich in om iedereen in zijn of haar eigen tempo wegwijs te maken in de digitale wereld. Men kan kiezen uit een cursus voor de computer, smartphone of tablet. Ook kan het worden toegespitst op bijvoorbeeld gebruik van Digi-D, Windows 10, internetbankieren of sociale media zoals Facebook en Instagram.

Inloopspreekuur
Op 31 augustus geeft Seniorweb een inloopspreekuur over het aanbod in computercursussen. Hier kan men allerlei vragen stellen over het aanbod van de cursussen. Het inloopspreekuur is gratis toegankelijk in de bibliotheek van 13.30 tot 15.30 uur.