Afbeelding
Foto:

Gemeente wil meer samenwerking met ROC

HENGELO - De gemeente Hengelo en het ROC van Twente zijn overeen gekomen dat ze de komende jaren hun samenwerking nog meer gaan versterken. De beide partijen geloven in de voordelen van een samenwerking voor de gehele regio. In een overeenkomst hebben ze concreet vastgelegd hoe deze versterkte samenwerking eruit zal komen te zien.

Een betere samenwerking tussen het ROC en de gemeente kent veel voordelen van inwoners en ondernemers in Hengelo. Het ROC van Twente en de gemeente Hengelo zien hierin kansen om elkaar te ondersteunen en helpen ontwikkelen. Een samenwerking maakt kortere lijnen tussen het onderwijs en de bedrijven in de regio mogelijk en bevordert ondernemerschap. Aan de andere kant is het ROC van Twente een belangrijke plek in de gemeente Hengelo voor opleidingen in de techniek, MKB en vakmanschap en brengt het leerlingen en ondernemers bij elkaar, iets dat belangrijk is voor de toekomst van de economie in Hengelo. Door deze kortere lijnen te hanteren wordt de werkgelegenheid bevorderd en kunnen de opleidingen nog beter aansluiten bij de uiteindelijke werkgevers.

Overeenkomst
Het ROC en de gemeente Hengelo ondertekenden een overeenkomst met plannen voor een betere toegankelijkheid van het ROC. Zo zijn er plannen voor een aansluiting van de fietssnelweg tussen het station en het ROC van Twente. Ook willen beide partijen hun krachten bundelen voor een betere ondersteuning van kwetsbare jongeren. Hierdoor zal de stap naar passend onderwijs gemakkelijker gemaakt worden voor kwetsbare jongeren die bij de gemeente in beeld zijn. Dit is een groep die traditioneel nog te vaak uitdagingen ervaart qua onderwijs waardoor kansen op de arbeidsmarkt vaak slecht zijn.

De toekomst
De vers ondertekende overeenkomst zal lopen tot september 2019. De gemeente en het ROC zien dit als eerste stap in een langere samenwerking. Na deze termijn gaan ze bekijken of er meer partijen betrokken moeten worden in het bereiken van de gezamenlijke doelen, zoals bijvoorbeeld zorginstellingen en het VMBO.