Inname grijze rest containers bijna klaar

HENGELO - Het innemen van de grijze restafvalcontainers in Hengelo is afgerond. Volgens de gemeente verliep het proces ordentelijk Afgelopen week was de laatste 'veegronde' om de nog resterende containers in te nemen.

Vanaf nu brengt ruim 91 procent van alle Hengelose huishoudens het restafval zelf weg naar een ondergrondse container. Hiervoor gebruiken zij dan een milieupas zodat zij per keer betalen voor het aanbieden. Ruim 3.500 huishoudens kregen de afgelopen weken een nieuwe milieupas die werkt op alle ondergrondse restafvalcontainers binnen Hengelo.

Omgekeerd inzamelen
Deze vorm van 'omgekeerd afvalinzamelen' - waarbij inwoners zelf hun restafval weg moeten brengen - is steeds interessanter voor gemeenten en afvalinzamelaars. Door het aanbieden van restafval effectief moeilijker te maken is er een duidelijke prikkel voor inwoners om hun afval beter te gaan scheiden, aangezien de gescheiden afvalstromen wél aan huis opgehaald worden. Het invoeren van het nieuwe beleid ging niet zonder slag of stoot. Zo tekenden omwonenden bezwaar aan tegen de concrete plaatsing van nieuwe containers. De beroepszaken bij de Raad van State worden na de zomervakantie pas behandeld. De gemeente heeft al wel containers geplaatst, om zo een tekort te voorkomen. Mocht de Raad van State in het voordeel van de omwonenden oordelen, dan zal de gemeente op zoek moeten naar alternatieve locaties om deze containers te herplaatsen.