Afbeelding
Foto:

Ook voor jongeren:
'Ontmoeten op zondag'

HENGELO - Voor veel alleenstaande mensen is de zondag een vervelende dag. De dag duurt lang en legt nadruk op het alleen zijn. Andere dagen van de week is dat gevoel er vaak niet door werk, hobby's, boodschappen doen, vrijwilligerswerk, sporten en het onderhouden van sociale contacten. Maar zondag wordt gezien als een echte familiedag. Gelukkig is er 'Ontmoeten op zondag'.


'Ontmoeten op zondag' is een initiatief van Wijkracht dat ontstaan is naar aanleiding van gesprekken met weduwen en weduwnaars. 'Ontmoeten op zondag' vindt plaats in het Paviljoen De Ontmoeting in het Prins Bernhardplantsoen te Hengelo. Inmiddels bestaat dit initiatief twee jaar en blijkt het een uniek en waardevol concept te zijn waar elke week bezoekers zijn die elkaar ontmoeten in een gezellige en ontspannen sfeer.

Alle leeftijden
Per kwartaal komen in Hengelo gemiddeld 75 mensen alleen te staan door overlijden van een partner. Ook door een scheiding kan iemand alleenstaand worden of door het niet hebben van een partner. Hoewel de meeste bezoekers de leeftijd van 65+ hebben, wil Wijkracht vooral ook jongere alleenstaanden uitnodigen een bezoek te brengen aan 'Ontmoeten op zondag'. Allen kunnen terecht bij paviljoen de Ontmoeting. Bezoekers vinden elkaar vaak afhankelijk van leeftijd en/of interesses. Ontmoeting staat hierbij centraal; het gaat om het doorbreken van de 'lange zondag' en het is dus zeker geen dating-activiteit. Maar ja, je weet maar nooit wie je tegen komt...

Een praatje
Onder het genot van een kop koffie/thee of iets anders een praatje met elkaar maken; dat maakt de zondag een stukje aangenamer. Elke zondag, ook tijdens vakantieperiodes, kunnen alleenstaanden tussen 11.00 uur en 13.00 uur hiervoor terecht bij Paviljoen De Ontmoeting in het Prins Bernardplantsoen. Een vrijwilliger van Wijkracht is aanwezig om de bezoekers te ontvangen en eventueel voor te stellen aan andere bezoekers. Aan- of afmelden is niet nodig, alles is vrijblijvend. Bezoekers hoeven alleen de genuttigde consumpties te betalen. Ieder die zich hier in herkent, is van harte welkom.

Meer weten?
Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Wijkracht, telefonisch via 088 - 94 55 722 of via email info@wijkracht.nl. Zeker de moeite waard!