Afbeelding
Foto:

Autoverkoop in de lift

TWENTE - Autobedrijven zitten momenteel met een gezellige drukte: de verkopen van auto's zijn de afgelopen tijd weer sterk gestegen. Door de aantrekkende economie hebben mensen weer wat meer financieel vertrouwen in de toekomst, waardoor ook de aanschaf van een auto weer haalbaar is.

In het eerste halfjaar van 2018 werden in Nederland in totaal 253.410 nieuwe personenauto's verkocht. Dit is maar liefst 12,1 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De cijfers van BOVAG, Rai en RDC tonen aan dat het aantal regustraties in juni ruim 15,5 procent hoger lag dan in juni vorig jaar met totaal 47.117 voertuigen. Kort samengevat: het was de beste juni sinds 2012 voor de autobranche. De spreekwoordelijke tank lijkt nog niet leeg te zijn; de brancheorganisaties verwachten dat dit jaar in totaal zo'n 430.000 nieuwe auto's verkocht zullen worden. Ook bij bedrijfswagens en andere voertuigen zat er een positieve lijn in de verkopen. De cijfers gaven ook een interessant inzicht in de meest verkochte merken en modellen. Zo staat Volkswagen bovenaan in de lijst, met bijna 29.000 registraties. De Polo is hier het populairste gekochte model. Hierna volgt Renault met 21.760 registraties en de Clio als populairste model. Opel mocht 21.581 registraties bijschrijven, waarbij de Karl het populairste bleek. U kon in mei al een uitgebreide test lezen in de Autopaper van dit model. Peugeot en Kia maken de top vijf merken compleet qua registratie.

De toekomst
Wanneer we koffiedik kijken naar de toekomst is het ieders gok welke kant de verkopen op kunnen gaan. Wel zien we al een verschuiving naar meer elektrische voertuigen en tegelijk ook groeiende interesse in private lease en de deelauto als alternatief voor directe koop.