Afbeelding
Foto:

Kennismaking met techniek op Summer Tech Day

HENGELO - Twente heeft een florerende high-tech industrie. Of het nu gaat om nano-technologie, medische innovaties of op het gebied van bouw en productie, Twentse producten en diensten doen het goed. Maar als we graag onze ambitie als high-tech regio in stand willen houden is het belangrijk om juist ook de jeugd te interesseren voor techniek. Dit kan onder meer op de Summer Tech Day. Deze is gericht op jong én oud.

Op zaterdag 4 augustus organiseert gebouw N van het High Tech Systems Park een open dag. Het HTSP is een kweekvijver voor jonge, innovatieve bedrijven. Diverse organisaties werken mee met deze open dag, waaronder natuurlijk Thales en Oyfo. Op het park zijn ook nog diverse andere grotere bedrijven gevestigd, zoals HP Valves. De open dag is gratis toegankelijk en er zijn uiteenlopende presentaties, demonstraties en veel mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan met techniek. Zo zijn er robot-worstel-wedstrijden, een workshop programmeren met Raspberry Pi en een kidstafel van Oyfo. Ook het nieuwe Thales bedrijfsmuseum is te bekijken.

Kom langs
Iedereen is van harte welkom op zaterdag 4 augustus van 10.00 tot 16.00 uur aan de Haaksbergerstraat 67 in Hengelo. Kijk ook op: www.pcggthaleshengelo.nl voor meer informatie.

Brede insteek
De PC Gebruikers Groep van Thales Hengelo organiseert dit samen met de Personeels Vereniging van Thales als hoofdsponsor. Het idee voor deze dag ontstond nadat de PCGG geïnspireerd raakte door het concept van de 'Maker Faire' wat ook in onze regio inmiddels een bekend iets is. Bezoekers van dit soort tech-evenementen willen tegenwoordig niet alleen meer kijken met de handen op de rug, maar juist ook zelf dingen ervaren. Er wordt dan ook samengewerkt met TkkrLab om demonstraties en workshops aan te bieden.

Koppositie vasthouden
In Twente zijn al veel initiatieven gaande om de jeugd te interesseren voor techniek in de brede zin. Zo is ook de afstemming tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt steeds beter geworden. Dit zorgt ervoor dat bedrijven later voldoende gekwalificeerd personeel kunnen vinden.