Afbeelding
Foto:

Gezond Gezin een groot succes

HENGELO - Maar liefst 15 gezinnen met in totaal 28 kinderen werken sinds 22 maart dit jaar aan een gezonde leefstijl. De gezinnen nemen deel aan het gezinsprogramma 'Gezond Gezin', dat vanuit een unieke samenwerking is ontstaan.

Wekelijks komen de 15 gezinnen bij elkaar om te sporten en bewegen, maar ook om ieders eigen talenten en dromen te ontdekken en zichzelf te ontwikkelen. Dit gebeurt 15 weken lang onder deskundige begeleiding vanuit gemeente Hengelo, Wijkracht (vanuit het gezamenlijke project 'Gezonde Toekomst Dichterbij') en FC Twente (vanuit het programma 'Scoren met gezondheid').

Het programma
Tijdens het programma Gezond Gezin worden verschillende sporten uitgeprobeerd, dus alleen moeten zwoegen in de sportschool is er niet bij. Verder zijn er diverse themabijeenkomsten over bijvoorbeeld gezonde voeding. Ook wordt er gekeken naar de toekomst. Welke dromen zijn er en hoe kunnen die verwezenlijkt worden door elke keer kleine doelen te stellen.

De ervaring
Deelneemsters Angelique Meester en Dominique Nijhuis beamen beiden dat het programma een groot succes is in een interview dat we met hen hadden. Beiden zijn moeder en dit programma gaf hen de mogelijkheid om een gezondere leefstijl te ontwikkelen, een netwerk op te bouwen en naar de toekomst te kijken. Angelique en Dominique zijn het er beiden over eens: "Gezond Gezin heeft geen drempels en de groep voelt fijn en vertrouwd. Er is saamhorigheid en de begeleiding richt zich op de groep als geheel. Dat is leuker dan bijvoorbeeld de sportschool!". Voor Angelique en Dominique stopt het niet na deze 15 weken. De dames hebben elkaar tijdens het programma leren kennen en zijn inmiddels dikke vriendinnen geworden.

Meer informatie
Op 6 september start er een nieuwe groep 'Gezond gezin'. Op de woensdagmiddag sporten met het hele gezin en op de donderdagochtend de themabijeenkomst voor ouders.
Dit alles gaat gebeuren bij sportvereniging HVV Tubantia aan de Verlengde Polluxweg 10 te Hengelo. Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met:
Tanja Diepenmaat, 06-10273964 of t.diepenmaat@wijkracht.nl
Alice Hammink, 06-13294610 of a.hammink@wijkracht.nl
Laura Hofte, 06-53209163 of l.hofte@fctwente.nl