Afbeelding
Foto:

Twentse Rolstoel4Daagse

TWENTE - Van 24 tot en met 27 juli vindt alweer de 31e editie van de Twentse Rolstoel4Daagse plaats in Delden. Dit is in Nederland de enige georganiseerde vierdaagse voor handaangedreven rolstoelen en handbikes.


De sporters kunnen wederom een fantastische week verwachten met een veilig parcours over 15, 30, 50 of 70 km. Iedere dag zijn er ruim 80 verkeersregelaars op de route en zien bezemwagens erop toe dat alle deelnemers de finishlijn halen. Daarnaast zijn er materiaalwagens beschikbaar die helpen bij pech onderweg en zorgen de overige vrijwilligers voor onder andere huisvesting, massage, catering en amusement.

De aftrap
Op maandagavond 23 juli wordt de vierdaagse geopend met het criterium in het centrum van Delden. Om 19:30 uur staat de wedstrijd voor de aankoppelbikes op het programma en om 20.30 uur start de halve marathon voor de sporters met een vastframe. Op dinsdag is de eerste dag van de vierdaagse zelf. Iedere dag kan er vanaf 10.00 uur gestart worden en op de laatste dag zelfs vanaf 9.00 uur. Er wordt gestart bij Sporthal de Reiger, de Reigerstraat 1 te Delden. Het VVV-kantoor in Delden heeft ook de beschikking over de routes en de rustposten.

Het parcour
Op dinsdag doen de deelnemers Hengevelde, Lochem, Neede, Hengevelde en Ambt Delden aan. Een dag later loopt de route door Hengelo, Boekelo, Buurse, Haaksbergen en Beckum. Op donderdag 26 juli kunt u de deelnemers in Ambt Delden, Goor, Markelo, Rijssen, Enter en Holten (Holterberg) tegenkomen en op de laatste dag in Hengelo, Deurningen, Rossum, Saasveld, Borne en Ambt Delden. Alle sporters nemen op de slotdag deel aan het défilé door het centrum van Delden. De deelnemers vertrekken 's middags om 15.15 uur bij Café Restaurant 't Hoogspel, Bornsestraat 1 te Ambt Delden en gaan naar Sporthal de Reiger waar de felbegeerde medailles uitgedeeld worden aan de Helden van Delden.

Randprogramma
Stichting de Wibo's verzorgt het randprogramma voor de deelnemers, vrijwilligers en geïnteresseerden met als hoogtepunten de barbecue op de donderdagavond met livemuziek en op vrijdagavond de Afterparty. Daarnaast is er op dinsdagavond een Pubquiz waaraan iedereen mee kan doen. Op woensdag kan er een gokje gewaagd worden bij de Casinoavond of kan er met een luchtbuks geschoten worden.

In 2013 is de vierdaagse door te hoge temperaturen afgelast. Mocht er dit jaar weer sprake zijn van te hoge temperaturen dan heeft de organisatie van de vierdaagse een alternatief plan paraat.