Afbeelding
Foto:

Een badkamer van nu met de trends van 2018

TWENTE - Elk jaar zijn er op het gebied van interieur weer vele trends te spotten, zo ook voor de badkamer. Op badkamergebied zijn er voor dit jaar meerdere verassende en trendy ideeën gespot waarmee uw badkamer een unieke look krijgt.

Zwart! Dat is een eerste trend die we vaak terug zien komen dit jaar. Deze kan zowel subtiel als groots worden doorgevoerd. Bij subtiel kunt u denken aan een zwarte kraan in plaats van een standaard zilveren exemplaar. Dit geeft een luxe uitstraling en is gelijk makkelijk in onderhoud. Bij een grootsere aanpak kan worden gedacht aan de toepassing van zwarte tegels. Om het geheel niet te donker te maken is het hierbij mooi om te werken met lichte elementen als witte accessoires, een houten wastafel of juist met zilveren of gouden accessoires. Naast zwarte tegels zien we op badkamergebied veel geglazuurde tegels. Hiermee maakt u uw badkamer helemaal retro-chic wanneer u ze combineert met modern sanitair.

Praktisch, duurzaam en sfeervol
Ook zien we veel nisjes terug in de badkamer van nu. Deze staan niet alleen leuk, ze zijn ook nog eens heel praktisch. U kunt er namelijk handig uw doucheproducten kwijt, opgeruimd staat netjes en leuk! Dit is daarnaast ook zeer handig als u een niet veel ruimte over heeft voor kasten. Daarnaast is duurzaamheid steeds meer een topic voor onze badkamers. Dit ziet men terug in waterbesparende kranen en natuurlijke materialen zoals rieten manden. Wat als laatste nog als nieuwe trend kan worden aangemerkt, is dat de badkamer meer als een leefruimte wordt gezien. Het is meer dan een kamer waar we douchen of badderen, we komen er geheel tot rust. We zien dan ook steeds meer dat badkamers de sfeer van een knusse woonkamer krijgen en worden opgefleurd met een vloerkleed, een comfortabele zetel en sfeervolle verlichting.

Afbeelding