Geen Werk? Ga Wandelen!
Geen Werk? Ga Wandelen! Foto:

Hengeloërs voelen zich goed dankzij succesvolle cursus

HENGELO - Het project Voel je Goed in Hengelo mag een succes genoemd worden. Een nieuwe groep van zeven deelnemers heeft dit traject succesvol afgesloten. Het project werkt aan de totale gezondheid van deelnemers: goed eten, meer bewegen en je fitter voelen.

Dat dit geen overbodige luxe is bleek wel uit de cijfers die het CBS afgelopen week presenteerde: ruim 100.000 Nederlanders kampen met extreem overgewicht. Dit is naar schatting 2,5 keer zoveel dan begin jaren '80. Een zorgwekkende ontwikkeling. De gemeente wil Hengeloërs graag helpen bij het vinden van een positieve lijn in hun gezondheid.

Feestelijke certificering
Donderdag 5 juli was de feestelijke afsluiting van de cursus voor de groep van zeven deelnemers. Zij ontvingen hun certificaat in Wijkcentrum De Sterrentuin, waar ook Marieke Wiebing van stichting Lezen en Schrijven aanwezig was, de landelijke projectleider van 'Voel je Goed'. Na het delen van de succesverhalen van de cursisten, was het tijd voor de uitreiking van de certificaten door diëtiste Ans Menger van Carintreggeland. Bossen bloemen werden uitgedeeld en er werd een foto gemaakt. Nu de deelnemers de smaak te pakken hebben en het positieve effect van het programma op hun leven hebben ervaren, kunnen ze als ze willen deelnemen aan 'Hengelo in Beweging'. Hiervoor was er na de uitreiking van de certificaten een workshop, in het teken van sport en bewegen. De workshop werd geleid door sportleider Jan Bobbink van 'Hengelo in Beweging'. Het was samen bewegen op muziek en allerlei goede oefeningen doen.

Mooi resultaat
Begeleiders Bea en Joke: "In het begin praatten we niet veel over afvallen. Toen iedereen zich echt vertrouwd voelde in de groep, kwamen de echte verhalen. Een cursus van 20 weken lijkt eerst veel, maar het vliegt voorbij, en je hebt de tijd wel nodig om resultaat te halen. Je leert zoveel uit de lesmap en van elkaar: dat vergeet je nooit meer." De cursus bestaat uit 20 wekelijkse (kleine) groepsbijeenkomsten. Ook krijgen de deelnemers persoonlijke adviezen van een diëtist. Voor meer informatie over 'Voel je goed!' kun je contact opnemen met Alice Hammink van Wijkracht via 06 - 13 29 46 10 of a.hammink@wijkracht.nl.