Afbeelding
Foto:

Berghuizen in Beweging

OLDENZAAL - Komende zondag komt Berghuizen weer in Beweging! Ja, de buurt keek er zelf al weer een tijdje naar uit; het gezellige en multiculturele wijkfeest dat iedereen iets te bieden heeft, van jong tot oud.

Berghuizen in Beweging wordt van 10.00 tot 17.00 uur gehouden in Park Stakenkamp. Er is een uitgebreid programma opgezet met veel activiteiten. Zo ontbreekt natuurlijk de altijd gezellige rommelmarkt niet. Er is een talentenshow voor jong en oud, springkussens en stormbaan, creatieve activiteiten, kraampjes en sportactiviteiten in de brede zin.

Braderie
Naar goed gebruik is er ook weer een gezellige braderie zodat ook de inwendige mens zich niet hoeft te vervelen. Berghuizen in Beweging wordt mogelijk gemaakt door de werkgroep 'Kerken en Moskee', werkgroep 'Berghuizen in Beweging', de gemeente Oldenzaal, Impuls en vele vrijwilligers uit de wijk zelf. Het is dan ook een mooi voorbeeld van echte gemeenschapszin met een geweldig resultaat. In veel buurten in Nederland ontbreekt het hier aan, wat vaak funest is voor de sfeer. Immers, buren die elkaar op een positieve manier tegenkomen bij wijk-activiteiten gaan sneller met elkaar in gesprek dan over elkaar te klagen. Niet verrassend staan de gemeente en Impuls dan ook zeer positief tegenover dit soort breedgedragen initiatieven vanuit de buurt zelf.