Afbeelding
Foto:

Willemschool opent modderkeuken

HENGELO – De Willemschool heeft afgelopen vrijdag haar nieuwe 'modderkeuken' geopend. De keuken werd geopend in het kader van de Nationale Modderdag.

Om 09.30 uur verrichte directeur Dick Loman deopening. De modderkeuken werd door vrijwilligers aangelegd op de binnenplaats van de school. Kinderen kunnen in een 'modderkeuken' naar hartenlust experimenteren en spelen met zand en water.

Modderdag
Vrijdag 29 juni is het Landelijke ModderDag in Nederland. Deze dag wordt georganiseerd door het IVN (Instituut voor Natuureducatie). Tijdens ModderDag worden kinderen gestimuleerd om lekker buiten te spelen, actief te zijn en te ontdekken. Perfecte gelegenheid dus voor de Willemschool om de nieuwe Modderkeuken te openen. De keuken is ontworpen en aangelegd door een aantal ouders van de Willemschool met behulp van vele sponsoren. De voormalige (saaie) betegelde binnenplaats van de school is compleet omgetoverd tot een speelparadijs voor de jongste leerlingen. In de Modderkeuken mogen ze knoeien en kliederen, spelen en smeren.