Afbeelding
Foto:

Vrijwilligerswerk steeds
belangrijker voor Hengelo

HENGELO - De samenleving is aan het veranderen en ook de rol van de gemeente en andere overheden. De gemeente Hengelo is de afgelopen jaren steeds meer gericht op haar kerntaken, waardoor er ook meer initiatief en zelfredzaamheid vanuit de gemeenschap zelf moet ontstaan. Lokaal vrijwilligerswerk is hierbij een belangrijk aspect.

Naar schatting de helft van alle Nederlanders verricht wel eens vrijwilligerswerk en in Twente zitten we nog vaak boven de gemiddelde cijfers op dit vlak. Want in de hechte Twentse gemeenschappen beseffen we vaak donders goed dat veel voorzieningen alleen in stand kunnen blijven dankzij de belangeloze inzet van lokale vrijwilligerswerk. Iets dat door de terugtrekkende overheid en tegelijk ook de vergrijzing steeds relevanter zal worden. Willen we bijvoorbeeld lokale sportclubs behouden met betaalbare contributie dan zal iedereen ook buiten de velden actief mee moeten helpen.

Vraag en aanbod
De vraag naar vrijwilligerswerk is er dus zeker. Om lokale organisaties te helpen bij het vinden van passende vrijwilligers wordt ook dit jaar weer een Vrijwilligersmarkt gehouden. Na de succesvolle markt afgelopen jaar zal het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo dit weer organiseren. Dit jaar op vrijdag 5 oktober in wijkcentrum de Hengelose Es van 15.30 tot 18.00 uur. De Vrijwilligersmarkt heeft als opzet dat lokale organisaties zich hier kunnen presenteren bij potentiële vrijwilligers. Uit de evaluatie van vorig jaar bleek de markt daarnaast ook een bijkomend voordeel te hebben: vrijwilligersorganisaties gingen met elkáár in gesprek om zo informatie uit te wisselen. Je kunt immers veel leren van een succesvol vrijwilligersbeleid van een andere organisatie. Om de markt zo aantrekkelijk mogelijk te maken, worden vertegenwoordigde organisaties uitgedaagd een kleine workshop of demonstratie aan te bieden, maar niets is verplicht. Er is plaats voor 40 standhouders, dus wacht niet te lang. Stuur een mail naar: info@servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl onder vermelding van de organisatienaam, adres, contactpersoon, telefoonnummer en een korte omschrijving van een eventuele workshop/demonstratie/presentatie.

Afbeelding