Afbeelding
Foto:

Maak je straat groen tijdens de Burendag

HENGELO - Op zondag 8 juli kunnen buren, buurtverenigingen, buurttuinen en andere maatschappelijke initiatieven met ondersteuning van Groene Loper Hengelo geld aanvragen bij het Oranje Fonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens Burendag in september de omgeving te vergroenen.

Denk hierbij aan biologische bloembollen, struiken, planten, bankje, een insectenhotel of fruitbomen. Geïnteresseerden kunnen op 8 juli tussen 11.00 en 14.00 uur terecht voor ondersteuning bij Kinderboerderij 't Weusthag, van Alphenstraat 25-27, Hengelo. Onder het genot van een hapje en een drankje helpen vrijwilligers bij het invullen van het aanvraagformulier. Niet alleen organisaties, maar ook buren-initiatieven zonder rechtsvorm zijn welkom. De aanvraag moet dan met minimaal 5 buurtgenoten ondertekend worden en je dient een kopie van een recent bankafschrift mee te nemen.

Burendag
Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Dit jaar is Burendag op 22 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij buren iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Denk aan samen koken, de speeltuin opknappen, maar ook het planten van struiken of bloembollen valt hieronder. De Groene Loper Hengelo ondersteunt initiatieven die een aanvraag willen doen om tijdens Burendag de straat of buurt te vergroenen. De maximale bijdrage is 400 euro.

Bloembollenactie
Kan jouw straat wel wat meer groen gebruiken in het voorjaar? Dit jaar willen we vooral het planten van biologische bloembollen stimuleren. Deze bloembollen fleuren in het vroege voorjaar de straat op, en bieden voedsel aan bijen en hommels. Wij kunnen je helpen om een uitgebreid biologisch bloembollenpakket van 1000 bollen ter waarde van 100 euro aan te vragen. De aanschaf van deze bloembollen maakt dan onderdeel uit van je aanvraag. De bloembollen worden in de week voorafgaand aan Burendag bij een distributiepunt afgeleverd. De Groene Loper Hengelo hoopt natuurlijk op veel fanatieke deelname.