Afbeelding
Foto:

Verrassende rondleiding Oud Borne en de oude toren

BORNE - In juli en in augustus kunt u een rondleiding in Oud Borne volgen of een bezichtiging van de toren van de oude hervormde kerk bijwonen. U hoeft zich voor deze activiteiten niet van te voren aan te melden.


De rondleiding is tweemaal per week, op woensdag en op zondag (met uitzondering van 22 en 26 augustus in verband met Melbuulndagen). Meldt u zich om 14.00 uur op het Dorsetplein bij de fontein waar een gids up u wacht. De rondleiding duurt ongeveer 1.5 uur. Na afloop kunt u in het Bussemakerhuis terecht voor een kop koffie of thee. De gids laat u vele bijzonderheden zien en vertelt verhalen en anekdotes over de rijke historie van Borne. De kosten bedragen €5,- per persoon, inclusief koffie of thee.

Beklimming
De beklimming van de oude toren is in juli en augustus elke zondag van 15.00 – 16.30 uur. Men start om 15.00 uur met een kop koffie/thee in het Bussemakerhuis en gaat daarna naar de Oude Hervormde Kerk. In de oude toren neemt u onder andere een kijkje op de gewelven van de oude kerk die prachtig zijn uitgelicht. Tevens is er een tentoonstelling ingericht met betrekking tot de bouwhistorie van de kerk. Ook hier bedragen de kosten € 5,- per persoon, inclusief koffie/thee. Het is altijd mogelijk een rondleiding of torenbezichtiging op afspraak te doen. Boeken kan bij André Muller. Tel: 074-2663082, via de website www.gidsenoudborne.nl of via de VVV.