Carrièrekansen voor jong talent in Twente

HENGELO - Werkplein Twente organiseert, in samenwerking met ROC van Twente, op vrijdag 29 juni 2018 het jongeren event 'Talent Meets Work'. Alle werkzoekende jongeren tot 27 jaar kunnen tijdens dit event in gesprek gaan met werkgevers met vacatures én informatie inwinnen over het thema leren & werken. Ook zijn er stands waar informatie wordt gegeven over onderwerpen betreffende voorbereiding op de arbeidsmarkt. Vooral net-geslaagden en schoolverlaters zijn van harte welkom.

Ontmoetingsmoment
Vrijdagmiddag 29 juni staat de centrale hal in het ROC van Twente, locatie Gieterij Hengelo. tussen 13.00 - 15.00 uur, in het teken van het jongerenevent 'Talent Meets Work'. Tijdens dit event wordt een ontmoetingsmoment gecreëerd tussen werkzoekende jongeren en Twentse werkgevers. Ook zijn er aanverwante partijen aanwezig zoals het Jongerenoffensief, Leerwerkloket Twente en Direct2Job.

Gratis hulp
Petra Weideveld, coördinator Jongerenoffensief, "Het is voor jonge schoolverlaters vaak niet sexy om in juni/juli al na te denken over de toekomst na de zomervakantie. Ze zijn aan het vieren dat ze hun diploma hebben behaald en zijn eerst en vooral aan het genieten van de vrije tijd. Toch is dit HET moment om daar wél mee aan de slag te gaan, en daar (gratis) hulp bij te krijgen. Hoe gaaf is het, om zeker te weten dat je vanaf september al je eigen geld gaat verdienen of dat je de bevestiging binnen hebt dat je door kunt leren naar een hoger niveau of een verdiepende richting? Daarnaast zijn er juist nu veel werkgevers die jonge mensen graag een baan of leerplek willen bieden. Dus sla je slag en kom langs!'

Schoolverlaters
Voor dit jongeren event worden specifiek schoolverlaters uitgenodigd; studenten die dit jaar het MBO onderwijs verlaten met en helaas soms ook zonder diploma. Landelijk is er steeds meer aandacht voor de problematiek rond voortijdig schoolverlaters. Ook in Twente worden de nodige intitiatieven bedacht om tot een oplossing te komen. Het idee is om deze jongeren na te laten denken over hun situatie tijdens en na de zomer van 2018. Uiteraard zijn alle Twentse werkzoekende jongeren tot 27 jaar van harte welkom.

Informatie
Aanmelden kan tot 26 juni via de website: www.werkpleintwente.nl