Afbeelding
Foto:

Uitgebreid programma bij SamenLoop voor Hoop

OLDENZAAL - De Oldenzaalse editie van SamenLoop voor Hoop wordt er een met een lach en een traan. Er wordt tijdens de wandelestafette voor het KWF stilgestaan bij kanker maar tegelijk ook het leven gevierd. Dat laatste komt tot uiting in het uitgebreide muziekprogramma op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni op Het Hulsbeek.

Voor de muzikale omlijsting klimmen veel Oldenzaalse artiesten op het hoofdpodium of de kleinere podia rond het 400 meter lange wandelparcours op Het Hulsbeek. Sommigen zijn benaderd, anderen meldden zich spontaan. "De optredens variƫren van hoempapa tot klassiek, van Hollandse meezingers tot deejays en van rock and roll tot koormuziek", zegt Maarten Boers, voorzitter van de commissie amusement en catering van de organisatie. Voor de wandelestafette hebben zich ongeveer 1600 deelnemers, verdeeld over tachtig teams, ingeschreven. De organisatie hoopt daarnaast op veel belangstellenden. Het programma is zo opgebouwd dat er vrijdagavond vooral veel aandacht is voor herdenken, zegt Boers. "Dan staan we letterlijk even of in gedachten stil bij dierbaren die zijn overleden of nu strijden tegen deze vervelende ziekte. Het zal een emotionele avond worden, denken we."

Opening
Dit komt Volgens hem niet alleen door de bijzondere opening om vijf uur 's middags en de ceremonie om elf uur 's avonds met de 6000 verlichte kaarsenzakken en fakkels. Hiervoor heeft Atilla Kerpisci van de hit Sorry van Kensington een speciale Nederlandstalige vertolking gemaakt. Het gevoelige lied wordt tijdens het evenement op Het Hulsbeek enkele keren ten gehore gebracht door Jesse en Sep Eshuis. Waarbij op de grote ledwall de door Jesper Vis gemaakte clip wordt vertoond.

Artiesten
Slechts een greep uit de Oldenzaalse artiesten die vrijdag en zaterdag deelnemen: Harmonie St. Joseph, 4x Eshuis, Stroatensemble, Karin Hertsenberg, Claudia Huisken, Rene en Nikki Hirsch, John Russel jr, Bennie FM, Martin Ankone, Bonkenbargkapel, Tiroler Die Stadfreunde, Toon Lansink, Rick & Roll, DJ Faulhaber, Marco de Vos, Vocal Essen, Cool Cabbage, The Gentle Singers. Behalve het uitgebreide muzikale programma zijn zaterdag aan de speciale lopen voor kinderen demonstraties van diverse Oldenzaalse sportclubs gekoppeld. Gezien de verwachte drukte, worden deelnemers en belangstellenden verzocht op vrijdag en zaterdag zoveel mogelijk met de fiets naar Het Hulsbeek te komen.

Informatie
Info: www.samenloopvoorhoop.nl/oldenzaal