Afbeelding
Foto:

Ruimere openingstijden milieupark

HENGELO - De gemeente Hengelo gaat de openingstijden van het Milieupark verruimen. Het park aan de Wegtersweg is in juni, juli en augustus op de donderdagavond tot 20.00 uur geopend. Ook zal deze voorziening eerder open gaan. Het gaat hierbij om een proef.

Normaliter sluit het Milieupark al om 16.00 uur, wat dus nu naar 20.00 uur gaat. Ook opent het milieupark dan 's ochtends al om 09.00 in plaats van 09.30 uur. De openingstijden moeten het voor Hengeloƫrs makkelijker en aantrekkelijker maken om zelf afval naar het Milieupark te brengen. De oude openingstijden waarin nogal belemmerend, zeker voor werkende Hengeloƫrs die zo vrijwel geen gelegenheid hadden om afval in te leveren.

Veel vraag
Volgens de gemeente was er dan ook veel vraag bij de inwoners om dit te verruimen. De eerste drie maanden doet de gemeente dit op proef, in september volgt een evaluatie. De nieuwe openingstijden kunnen afhankelijk van deze uitkomsten mogelijk nog wijzigen. De gemeente zet ook het online Hengelopanel in om te kijken of de verruimde openingstijden werken en of er nog andere wensen zijn. Bijvoorbeeld of het zinnig is om de openingstijden ook op zaterdag te verruimen. Het HengeloPanel is een grote groep inwoners, die een aantal keren per jaar via internet een vragenlijst van de gemeente invult. Zo weet de gemeente wat inwoners vinden van het gemeentelijk beleid en welke ontwikkelingen er plaatsvinden in Hengelo. \

Gratis en betaald afval
Inwoners van Hengelo en Borne kunnen met hun milieupas terecht op het Milieupark om afval te brengen. Divers afval mag men gratis inleveren; zoals snoeihout, textiel, ijzer, elektrische apparaten, papier en verpakkingen. Deze zijn goed te recyclen. Voor andere soorten afval moet men betalen om dit in te leveren. Zoals grof huishoudelijk afval, matrassen, tapijt, autobanden, puin en hout. Via een weegbrug kan Twente Milieu meten hoeveel afval tegen betaling weggebracht wordt. Hengelose huishoudens mogen per jaar in totaal 50 kilo gratis brengen. Dit tegoed wordt in januari automatisch op de milieupas bijgeschreven. Meer informatie staat op www.twentemilieu.nl/hengelo/welkafvalwaar.