Afbeelding
Foto:

Boeskoolrace voor goed doel

OLDENZAAL- Leoclub Oldenzaal organiseert voor het 3e jaar op rij de Boeskoolrace in Oldenzaal. De Boeskoolrace is de Oldenzaalse variant van de RatRace, die wereldwijd in veel steden wordt georganiseerd.

Oldenzaal kende de primeur in 2007; 20 teams legden een parcours af van 3 km en haalden daarmee ruim 7000 euro op voor het goede doel. Ook in 2008, 2009 en 2010 waren er ruim 20 teams en werd opnieuw veel geld opgehaald. In 2016 heeft Leoclub Oldenzaal de Boeskoolrace voor het eerst georganiseerd en hiermee heeft de club ruim 6000 euro opgehaald voor Theather Kamak in Hengelo. Vorig jaar is er ook weer een mooi bedrag opgehaald voor de Voedselbank en dit jaar gaat dit opbrengst naar Dierenasiel Oldenzaal. De Boeskoolrace kent ieder jaar een uitdagende route met nieuwe hinderissen en is bijzonder leuk om aan deel te nemen.

Route
Vrijdag 8 juni wordt de Boeskoolrace opnieuw georganiseerd en zal er een nieuwe route van 3 kilometer zijn met nieuwe hindernissen. Dit jaar wordt de race mede mogelijk gemaakt door Huka en De Bestemming. er wordt gestart om 16.45 met een warming-up bij Qua koken in Oldenzaal en daarna zal de 3km van start gaan. De finish is ook dit jaar weer op de grote markt bij Ter Stege en hier staat voor alle sponsoren een lekker buffet klaar met een drankje. Dit jaar is er een record aan vrijwilligers, bedrijven en lopers. In totaal doen er 31 bedrijven mee en 115 lopers. In totaal zullen er ongeveer 200 personen zijn bij de finish voor de cheque overhandiging aan het goede doel. Dit zal rond 19:00 uur plaatsvinden bij Ter Stege.