Hulp bij het invullen van formulieren

OLDENZAAL - Voor veel zaken moet u een formulier invullen. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van bijstand, een uitkering of voor een andere overheidsinstantie. Maar er zijn ook mensen die hier grote moeite mee hebben. Speciaal voor hen is er in Oldenzaal ook de Formulierenservice.

De Formulierenservice helpt mensen met het lezen en invullen van formulieren of brieven, bijvoorbeeld voor de digitale aanvraag voor een uitkering of een kwijtschelding. De dienst voorziet in een belangrijke behoefte; veel aanvragen moeten namelijk via een formulier en de formulieren en brieven van overheden zijn niet altijd even goed leesbaar. Zeker ook voor bijvoorbeeld de groep nieuwe Nederlanders. De Formulierenservice gaat vertrouwelijk met de gegevens om. ?U bent met alle formulieren uit het sociale domein welkom. Denk bijvoorbeeld aan aanvragen voor een bijstandsuitkering of langdurige zorg. Vergeet niet uw legitimatiebewijs en digid code mee te nemen!

Kom langs
U kunt binnenlopen op: Impuls Breedwijs, Helmichstraat 42b te Oldenzaal: Dinsdagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur vrije inloop (ook voor anderstaligen, er is een tolk aanwezig). U kunt ook naar Ons Gebouw, Nijverheidstraat 97 te Oldenzaal op de woensdagmiddag van 15.00 uur tot 16.30 uur, vrije inloop (ook voor anderstaligen, er is een tolk aanwezig)?. Bij Impuls Michgoriushuis, Marktstraat 10-12 te Oldenzaal ?bent u welkom op onderdagmiddag van 14.00 uur tot 15.30 uur, vrije inloop. Advies en ondersteuning van de Formulierenservice is gratis en het verplicht u tot niets. In de schoolvakanties is er GEEN formulierenservice.