Afbeelding
Foto:

Betere vergoedingen voor huurders Welbions

HENGELO - Woningcorporatie Welbions en de huurdersvereniging Ookbions hebben samen het nieuwe Sociaal Statuut vastgesteld. Voor huurders zijn hierin diverse verbeteringen opgenomen.

Het vorige Sociaal Statuut bestond al sinds 2013. Dit omvat in algemene zin de rechten en plichten van zowel Welbions als verhuurder en de huurders. Specifiek met betrekking tot sloop/nieuwbouw en woningverbeteringen. Dit zijn dingen waardoor een huurder bijvoorbeeld zijn woning moet verlaten of tijdelijk overlast gaat ervaren. Hiervoor ontvangen zij dan een compensatie.

Ruimere vergoedingen
Het statuut is nu geactualiseerd en omvat ook basisafspraken over herhuisvesting en vergoedingen. Huurdersvereniging Ookbions kwam met de wens om dit te actualiseren. Het huidige Sociaal Statuut van Welbions bestaat sinds 2013. Hier staan afspraken in over rechten en plichten van huurder en verhuurder bij sloop/nieuwbouw en woningverbeteringen. Er staan onder meer basisafspraken in over herhuisvesting en vergoedingen. Het Statuut is nu geactualiseerd, mede op verzoek van huurdersvereniging Ookbions. Een belangrijke aanpassing voor huurders is de regeling van vergoedingen bij onderhoudswerkzaamheden. Er wordt vaker een vergoeding uitgekeerd, de vergoeding is gemiddeld hoger en er is meer ruimte voor maatwerk. Ook zijn de vergoedingen gelijk getrokken voor huurders in Borne en Hengelo.

Nu van kracht
Het vernieuwde Statuut is vrijdag 25 mei ondertekend door Ookbions en Welbions. André Aansorgh, voorzitter Ookbions: "Na veel en gedegen overleg is er een goed resultaat geboekt met dit nieuwe Sociaal Statuut, Ookbions is er trots op dat we veel hebben bereikt in deze voor de huurders van Welbions." Het Sociaal Statuut gaat per direct in. Bij lopende projecten voor groot onderhoud is al zoveel mogelijk rekening gehouden met de komst van het nieuwe Sociaal Statuut. De vergoedingen voor deze bewoners wijzigen daarom niet. Eric Markvoort, directeur-bestuurder Welbions: "Ik ben blij dat wij dit Sociaal Statuut nu hebben vernieuwd. Met Ookbions hebben we dit goed overlegd zodat er voor de huurders volgens ons een goed pakket met afspraken ligt. Dat is mooi en nodig, want we gaan de komende jaren nog heel veel woningen opknappen!"